Anestezie locală

Anestezia locală implică amorțirea unei zone a corpului folosind un tip de medicament numit anestezic local.

Aceste medicamente pot fi utilizate pentru a trata afecțiunile dureroase, pentru a preveni durerea în timpul unei proceduri sau operații sau pentru a calma durerea după operație.

Spre deosebire de anestezicele generale , anestezicele locale nu vă determină să vă pierdeți cunoștința.

Acest lucru înseamnă că sunt în general mai sigure, nu necesită, în mod normal, nicio pregătire specială înainte de a fi folosite și vă puteți recupera mai repede de la ele.

Cum funcționează anestezicele locale

Anestezicele locale opresc nervii dintr-o parte a corpului dvs. transmitând semnale creierului.

Nu veți putea simți nicio durere după ce ați avut un anestezic local, deși este posibil să simțiți încă o presiune sau mișcare.

În mod normal, durează doar câteva minute pentru a pierde senzația în zona în care se administrează un anestezic local.

Senzația completă ar trebui să revină când medicația s-a uzat câteva ore mai târziu.

Cum se utilizează anestezicele locale

Anestezicele locale sunt, de obicei, date de medicii stomatologi, chirurgi, anestezisti, medici medicali si alti medici.

Unele medicamente care conțin anestezic local ușor sunt, de asemenea, disponibile pe bază de rețetă sau la teză de la farmacii.

În funcție de ce se utilizează, anestezicele locale pot fi administrate sub formă de injecții, creme, geluri, spray-uri sau unguente.

Unele dintre principalele utilizări ale anestezicelor locale sunt prezentate pe această pagină.

Tratarea durerii

Afecțiunile ușor dureroase, cum ar fi ulcerațiile bucale și durerile de gât , pot fi uneori tratate cu geluri și spray-uri fără contorizare care conțin un anestezic local.

Injecțiile unui medicament anestezic local și steroidic pot fi utilizate pentru a trata afecțiuni mai severe, cum ar fi durerile articulare pe termen lung.

Prevenirea durerii în timpul și după operație

Un anestezic local, administrat de obicei prin injecție, poate fi utilizat împreună cu un medicament sedativ pentru a vă menține relaxat în timp ce se efectuează o operație sau o procedură.

Anestezicele locale sunt utilizate în principal pentru proceduri relativ minore, cum ar fi:

Un anestezic local poate fi folosit ocazional pentru mai multe intervenții chirurgicale, atunci când este important pentru tine să fii treaz, cum ar fi în timpul anumitor tipuri de intervenții cerebrale sau pentru a preveni durerea după o operație majoră care a fost efectuată sub un anestezic general.

Anestezice epidurale și spinale

Un anestezic epidural , denumit adesea epidural, este locul în care un anestezic local este continuu injectat printr-un tub într-o zonă a spatelui inferior numită spațiul epidural.

Un anestezic spinal este o singură injecție într-un spațiu similar în spate.

Ambele tipuri de anestezic pot fi utilizate pentru a amortiza zone mari ale corpului prin oprirea semnalelor de durere care călătoresc de-a lungul nervilor coloanei vertebrale.

Acestea sunt adesea folosite în timpul nașterii pentru a ușura durerea travaliului sau dacă este necesară o cezariană .

De asemenea, pot fi utilizate pentru a reduce cantitatea de anestezie generală necesară în timpul unor operații și pot oferi ulterior calmarea durerii.

În unele tipuri de intervenții chirurgicale, cum ar fi înlocuirile genunchiului și șoldului , acestea pot fi utilizate în locul unui anestezic general.

Blocuri nervoase periferice

Un bloc nervos este o injecție a unui anestezic local pentru a amortiza nervii care furnizează o anumită parte a corpului, cum ar fi mâna, brațul sau piciorul.

Poate fi utilizat astfel încât o operație să poată fi efectuată fără a fi nevoie de un anestezic general sau pentru a preveni durerile după aceea.

O scanare cu ultrasunete este adesea folosită pentru a identifica nervul corect.

Injecția nu ar trebui să fie dureroasă și de obicei durează aproximativ 30 de minute pentru a deveni complet eficient.

Atunci când blocurile nervoase periferice și anestezicele epidurale sau ale coloanei vertebrale sunt utilizate în locul anestezicelor generale, acestea sunt adesea combinate cu sedarea pentru a te simți somnolent și mai relaxat.

Riscuri și reacții adverse

Anestezicele locale sunt în general foarte sigure, iar problemele grave sunt rare.

Ai putea avea:

  • unele disconfort la administrarea injecției
  • o senzație de furnicături pe măsură ce medicamentul se uzează
  • eventual o vânătăi, sângerare sau durere minoră în cazul în care a fost administrată injecția

Nu trebuie să apară efecte secundare semnificative.

Ar trebui să vă deplasați cu atenție până când anestezicul s-a uzat, deoarece nu puteți observa dacă vă răniți.

Unele persoane au efecte secundare temporare din cauza unui anestezic local, cum ar fi:

Aceste probleme vor trece de obicei, dar trebuie să spuneți profesionistului medical care se ocupă de îngrijirea dvs. dacă întâmpinați vreuna.

În cazuri foarte rare, ai putea avea o reacție alergică la anestezicul local sau să dezvolți probleme grave, cum ar fi potriviri (convulsii) sau un stop cardiac (atunci când inima încetează să mai pompeze sânge în jurul corpului).