Abcesul – Cauze

Majoritatea abceselor sunt cauzate de o infecție cu bacterii stafilococice .

Când bacteriile intră în organism, sistemul imunitar trimite globule albe din sânge pentru a lupta împotriva infecției. Aceasta provoacă umflarea (inflamația) la locul infecției și moartea țesutului din apropiere. Se creează o cavitate, care se umple cu puroi pentru a forma un abces.

Puroiul conține un amestec de țesut mort, celule albe din sânge și bacterii. Abcesul poate deveni mai mare și mai dureros pe măsură ce infecția continuă și se produce mai mult puroi.

Unele tipuri de bacterii stafilococice produc o toxină numită leucocidină Panton-Valentine (PVL), care ucide celulele albe din sânge. Acest lucru face ca organismul să facă mai multe celule pentru a lupta împotriva infecției și poate duce la infecții cutanate repetate.

În cazuri rare, un abces poate fi cauzat de un virus, ciuperci sau paraziți.

Abcese de piele

Când bacteriile ies sub suprafața pielii tale, se poate forma un abces. Acest lucru poate apărea oriunde pe corp, deși abcese de piele tind să fie mai frecvente în:

  • axile
  • mâinile și picioarele
  • trompă
  • organele genitale
  • fund

Bacteriile pot intra în pielea ta și pot provoca un abces dacă ai o rană minoră a pielii, cum ar fi o tăietură mică sau o pasăre, sau dacă o glandă sebacee (glanda uleiului) sau glanda sudoripare din piele devine blocată.

Abcese interne

Abcesele care se dezvoltă în interiorul burtei (abdomenului) sunt cauzate de o infecție care ajunge la țesutul mai adânc în corp. Acest lucru poate apărea ca urmare a:

  • o leziune
  • chirurgie abdominală
  • o infecție răspândită dintr-o zonă din apropiere

Există multe moduri în care o infecție se poate răspândi în abdomen și poate provoca un abces.

De exemplu, un abces pulmonar se poate forma după o infecție bacteriană în plămânii dvs., cum ar fi pneumonia , iar un apendice de explozie poate răspândi bacterii în abdomen.

Risc crescut

Pe lângă cauzele specifice menționate mai sus, lucrurile care cresc probabilitatea de a dezvolta un abces pot include:

Cu toate acestea, multe abcese se dezvoltă la persoane care, în general, sunt în general sănătoase.