Psihiatrie

Psihiatria este un domeniu medical preocupat de diagnosticul, tratamentul și prevenirea afecțiunilor de sănătate mintală.

Un medic care lucrează în psihiatrie este numit psihiatru. Spre deosebire de alți profesioniști din domeniul sănătății mintale, cum ar fi psihologii și consilierii, psihiatrii trebuie să fie medici calificați medical, care au ales să se specializeze în psihiatrie. Acest lucru înseamnă că pot prescrie medicamente precum și pot recomanda alte forme de tratament.

Majoritatea psihiatrilor lucrează ca parte a echipelor comunitare de sănătate mintală (CMHTs), în clinici ambulatorii sau secții spitalicești. Unii desfășoară sesiuni în intervenții chirurgicale de tip Medic de familie.

Ce condiții pot trata psihiatrii?

Condițiile de sănătate mintală care pot fi diagnosticate și tratate de un psihiatru includ:

Psihiatrii pot oferi, de asemenea, suport psihologic persoanelor cu condiții de sănătate fizică pe termen lung, dureroase sau terminale.

Obținerea unei întâlniri cu un psihiatru

De obicei, veți avea nevoie de o sesizare de la medicul de familie sau de la un alt medic pentru a vedea un psihiatru pe .

Medicul dumneavoastră de medic ar putea să vă adreseze direct la un psihiatru sau la un membru al unei echipe locale de sănătate mintală, care vă poate evalua nevoile și vă poate ajuta să determinați dacă aveți nevoie să vedeți un psihiatru sau un profesionist diferit.

Puteți vedea, de asemenea, un psihiatru în privat, deși majoritatea psihiatrilor privați preferă o sesizare de la medicul dumneavoastră. Medicul dumneavoastră poate fi în măsură să recomande psihiatri din zona dvs. Puteți încerca, de asemenea, să contactați direct o clinică psihiatrică sau să folosiți servicii de psihiatrie online.

Vei vedea un psihiatru specializat în domeniul psihiatriei cel mai relevant pentru situația ta. Principalele domenii de expertiză includ:

Puteți verifica detaliile unui psihiatru, inclusiv zona lor de specialitate, consultând registrul medical , un director al tuturor medicilor practicanți din Marea Britanie.

Dacă au scrisorile MRCPsych (membru al Colegiului Regal de Psihiatri) sau FRCPsych (Fellow al Colegiului Regal de Psihiatri) după numele lor, sunt un membru actual al Colegiului Regal de Psihiatri (RCPsych) .

Ce se întâmplă în timpul programărilor

În timpul primei întâlniri, psihiatrul dumneavoastră va efectua o evaluare inițială. Vor analiza atât sănătatea dvs. mentală, cât și cea fizică și vă pot întreba:

  • despre problema care te-a adus să le vezi
  • întrebări generale despre viața și gândurile tale
  • pentru a efectua o simplă examinare fizică, cum ar fi verificarea tensiunii arteriale – de exemplu, înainte de a prescrie anumite medicamente
  • pentru informații din alte surse, cum ar fi medicul dumneavoastră de familie, rudele și asistenții sociali

După evaluarea stării dvs., psihiatrul poate să vă prescrie medicamente sau să vă recomande alte tratamente, precum consiliere sau terapie cognitivă comportamentală (CBT) .

Numărul de ori de care trebuie să vă prezentați un psihiatru și durata fiecărei întâlniri va depinde de circumstanțele dvs.

Un psihiatru poate continua să vă administreze tratamentul sau vă poate trimite la alte servicii comunitare de sănătate mintală din zona dvs. Aceste servicii funcționează în mici unități sau clinici și au ca scop să ajute oamenii să-și gestioneze boala, astfel încât să poată duce o viață normală în cadrul comunității.