Dificultăți de învățare

Un handicap de învățare afectează modul în care o persoană învață lucruri noi de-a lungul vieții. Aflați cum un handicap de învățare poate afecta pe cineva și unde puteți găsi sprijin.

Un handicap de învățare afectează modul în care o persoană înțelege informațiile și modul în care comunică. Aceasta înseamnă că pot avea dificultăți:

  • înțelegerea informațiilor noi sau complexe
  • învățarea deprinderilor noi
  • care face față independent

Aproximativ 1,5 milioane de persoane din Marea Britanie au un handicap de învățare. Se crede că până la 350.000 de persoane au un handicap de învățare sever. Această cifră este în creștere.

Severitatea dizabilității de învățare

Un handicap de învățare poate fi ușor, moderat sau sever.

Unele persoane cu un handicap ușor de învățare pot vorbi ușor și să aibă grijă de ele însele, dar pot avea nevoie de ceva mai mult timp decât de obicei pentru a învăța noi abilități. Este posibil ca alte persoane să nu poată comunica deloc și să aibă și alte dizabilități.

Unii adulți cu un handicap de învățare sunt capabili să trăiască independent, în timp ce alții au nevoie de ajutor pentru sarcinile de zi cu zi, cum ar fi spălarea și îmbrăcarea, pentru întreaga viață. Depinde de abilitățile persoanei și de nivelul de îngrijire și suport pe care îl primește.

Copiii și tinerii cu un handicap de învățare pot avea, de asemenea, nevoi educaționale speciale (SEN).

Sprijin pentru dizabilități de învățare și îngrijitori de familie

Unele dizabilități de învățare sunt diagnosticate la naștere, cum ar fi sindromul Down . Altele ar putea să nu fie descoperite până când copilul nu va fi suficient de bătrân pentru a vorbi sau a merge.

Odată ce copilul tău este diagnosticat cu o dizabilitate de învățare, medicul de familie poate să te adreseze pentru orice asistență de specialitate de care ai nevoie.

Vei începe să cunoști echipa de profesioniști care vor fi implicați în îngrijirea copilului tău.

Sprijinul potrivit din partea profesioniștilor – cum ar fi medicii de familie, pediatrii (medicii care sunt specializați în tratarea copiilor), terapeuții de vorbire și limbaj, fizioterapeuți, psihologi educaționali și clinici și îngrijiri sociale – ajută persoanele cu un handicap de învățare să trăiască cât mai complet și independent. .

Ce provoacă dizabilitățile de învățare?

Un handicap de învățare se întâmplă atunci când dezvoltarea creierului unei persoane este afectată, fie înainte de a se naște, în timpul nașterii sau în copilăria timpurie.

Acest lucru poate fi cauzat de lucruri precum:

Uneori nu există o cauză cunoscută pentru un handicap de învățare.

Unele afecțiuni sunt asociate cu a avea un handicap de învățare, deoarece persoanele cu aceste condiții au mai multe șanse să aibă una.

De exemplu, toată lumea cu sindrom Down are un fel de dizabilitate de învățare, la fel și multe persoane cu paralizie cerebrală .

Persoanele cu autism pot avea, de asemenea, dizabilități de învățare, iar aproximativ 30% dintre persoanele cu epilepsie au un handicap de învățare.

Incapacitate de învățare profundă și multiplă (PMLD)

Un handicap de învățare profund și multipl (PMLD) este atunci când o persoană are o dizabilitate de învățare severă și alte dizabilități care afectează semnificativ capacitatea de a comunica și de a fi independenți.

Cineva cu PMLD poate avea dificultăți severe de a vedea, auzi, vorbi și mișca. Acestea pot avea nevoi complexe de sănătate și îngrijiri sociale datorită acestor condiții sau a altor.

Persoanele cu PMLD au nevoie de un îngrijitor sau de îngrijitori care să îi ajute cu cele mai multe domenii din viața de zi cu zi, cum ar fi mâncatul, spălarea și mersul la toaletă.

Cu sprijin, mulți oameni pot învăța să comunice în moduri diferite, să fie implicați în decizii despre ei înșiși, să facă lucrurile de care se bucură și să obțină mai multă independență.

Citiți mai multe despre îngrijirea copiilor cu nevoi complexe .

De asemenea, puteți afla mai multe despre toate aspectele legate de a fi îngrijitor, inclusiv asistență practică, probleme financiare și îngrijirea propriei dvs. bunăstări în ghidul de îngrijire și asistență.