Consiliere

Consilierea este o terapie de vorbire care implică un terapeut pregătit să te asculte și să te ajute să găsești modalități de a face față problemelor emoționale.

Uneori, termenul „consiliere” este folosit pentru a se referi la terapii de vorbire în general, dar consilierea este, de asemenea, un tip de terapie.

Ce se poate consiliere ajutor?

Consilierea vă poate ajuta să faceți față:

Ce să se aștepte la consiliere

La întâlnirea ta, vei fi încurajat să vorbești despre sentimentele și emoțiile tale cu un terapeut pregătit, care te va asculta și te va susține fără să judeci sau să critici.

Terapeutul te poate ajuta să obții o mai bună înțelegere a sentimentelor și proceselor tale de gândire și să găsești propriile soluții la probleme. Însă, de regulă, nu vă vor oferi sfaturi sau nu vă vor spune ce să faceți.

Consilierea poate avea loc:

Vi se poate oferi o singură sesiune de consiliere, un scurt curs de sesiuni pe parcursul a câteva săptămâni sau luni sau un curs mai lung care durează câteva luni sau ani.

Poate dura câteva ședințe înainte de a începe să observați progrese, dar treptat ar trebui să începeți să vă simțiți mai bine cu ajutorul și sprijinul terapeutului.

Puteți primi consiliere gratuită pe ?

Puteți obține terapii psihologice gratuite, inclusiv consiliere pentru depresie, pe .

Nu aveți nevoie de o sesizare de la medicul dumneavoastră.

Te poți referi direct la un serviciu de terapii psihologice.

Sau puteți obține o sesizare de la medicul dumneavoastră de familie dacă doriți.

Aflați mai multe despre terapiile psihologice gratuite pe .

Consiliere privată

Dacă decideți să plătiți pentru a vedea un terapeut privat, asigurați-vă că sunt calificați și vă simțiți confortabil cu ei.

Costul consilierii private poate varia în funcție de locul în care locuiți, o sesiune costând oriunde între 10 și 70 de lire sterline.

Mulți terapeuți privați oferă o sesiune inițială gratuită și rate mai mici pentru studenți, solicitanți de locuri de muncă și cei cu salarii mici.

Ar trebui să întrebi despre taxe și să fii de acord cu un preț înainte de a începe un curs de consiliere.

Organizații de caritate și organizații voluntare

Unele organizații de caritate și voluntarii oferă, de asemenea, consiliere. Aceste organizații se specializează, de obicei, într-o anumită zonă, cum ar fi consilierea cuplurilor, îndărăturile sau orientarea familiei.

Nu aveți nevoie de o sesizare de la medicul dumneavoastră pentru o programare pentru aceste servicii, dar poate fi necesar să plătiți o taxă pentru a acoperi costurile sesiunilor.

Caritate care pot oferi consiliere includ:

De asemenea, puteți avea acces la grupuri de sprijin prin comunitatea locală, biserică sau servicii sociale.

Găsirea unui terapeut calificat

Deoarece consilierea presupune vorbirea despre probleme sensibile și dezvăluirea gândurilor și sentimentelor personale, consilierul dvs. ar trebui să fie experimentat și calificat profesional.

Terapeuții cu reputație vor fi înregistrați la o organizație profesională acreditată de Autoritatea pentru Standarde Profesionale (PSA) . Aceasta înseamnă că au îndeplinit standardele profesionale ale PSA necesare pentru a exersa.

Puteți găsi un terapeut calificat prin intermediul PSA, verificați pagina unui medic .

Alte terapii vorbitoare

Pe lângă consiliere, există multe alte tipuri de terapii psihologice (sau terapii de vorbire) care implică o persoană care vorbește cu un terapeut despre sentimentele sau problemele sale.

Citiți mai multe despre alte terapii de vorbire și despre modul în care acestea vă pot ajuta.