Pierdere in greutate neintentionata

Pierderea bruscă în greutate vizibilă se poate produce după un eveniment stresant, deși poate fi și un semn al unei boli grave.

Este normal să pierzi o cantitate notabilă de greutate după stresul schimbării locurilor de muncă, divorțului, concedierii sau morții .

Greutatea revine adesea la normal când începi să te simți mai fericit, după ce ai avut timp să te întristezi sau să te obișnuiești cu schimbarea. Este posibil să fie nevoie de consiliere și sprijin pentru a vă ajuta să ajungeți la această etapă.

Pierderea semnificativă în greutate poate fi, de asemenea, rezultatul unei tulburări alimentare , cum ar fi anorexia sau bulimia . Dacă credeți că aveți o tulburare alimentară, discutați cu cineva de încredere și luați în considerare să vorbiți cu medicul dumneavoastră. Există, de asemenea, mai multe organizații care vă pot oferi informații și sfaturi, precum caritate Beat tulburări alimentare.

Dacă pierderea în greutate nu s-a datorat uneia dintre cauzele menționate și nu ați pierdut în greutate prin alimentație sau exerciții fizice, consultați medicul dumneavoastră medical, deoarece este posibil să aveți o boală care trebuie să fie tratată.

Următoarele informații vă pot oferi o idee mai bună despre cauza pierderii în greutate, dar nu o folosiți pentru a vă diagnostica. Consultați întotdeauna un medic pentru un diagnostic corect.

Cât de multă preocupare este pierderea în greutate?

Greutatea ta corporală poate fluctua în mod regulat, dar pierderea persistentă și neintenționată de peste 5% din greutatea ta în 6-12 luni este de obicei un motiv de îngrijorare. Pierderea acestei greutăți poate fi un semn al malnutriției , în cazul în care dieta unei persoane nu conține cantitatea potrivită de nutrienți.

Ar trebui să acordați o atenție deosebită dacă prezentați alte simptome, cum ar fi:

  • oboseală
  • pierderea poftei de mâncare
  • o schimbare în obiceiurile de toaletă
  • o creștere a bolilor sau a infecțiilor

Alte cauze comune ale pierderii în greutate neașteptate

Pierderea în greutate neintenționată nu are întotdeauna o cauză de bază identificabilă, dar, pe lângă cauzele deja menționate, este deseori rezultatul:

Cauze mai puțin frecvente de pierdere în greutate neașteptată

Mai puțin frecvent, pierderea în greutate neașteptată poate fi rezultatul: