Hematom subdural – Diagnostic

Hematoamele subdurale sunt diagnosticate pe baza istoricului medical, a simptomelor și a rezultatelor unei scanări cerebrale a unei persoane.

Verificarea istoricului medical

Medicul care te evaluează în spital ar putea bănui că ai un hematom subdural dacă ți-ai rănit recent capul și ai unele dintre principalele simptome ale unui hematom subdural , cum ar fi confuzia sau o durere de cap înrăutățită.

De asemenea, va fi util să știți dacă luați medicamente pentru a preveni formarea cheagurilor de sânge , cum ar fi warfarina sau aspirina , deoarece acestea vă pot crește șansele de a dezvolta un hematom subdural.

Dacă este necesar, un test de sânge poate fi efectuat pentru a evalua capacitatea de a coagula sângele dumneavoastră.

Uneori, medicul dumneavoastră va dori să afle dacă ați fost diagnosticat anterior cu o altă afecțiune care poate avea simptome similare unui hematom subdural, cum ar fi demența , boala Parkinson sau o tumoră cerebrală .

Testele pot fi efectuate pentru a elimina aceste condiții.

Evaluarea simptomelor

Veți fi examinat pentru a vedea dacă aveți semne fizice ale unei răni la nivelul capului, cum ar fi tăieturi și vânătăi.

Testele pentru a verifica modul în care elevii tăi reacționează la lumină vor fi folosiți pentru a verifica semnele unei leziuni cerebrale.

De asemenea, în mod normal, Glasgow Coma Scale (GCS) va fi utilizat pentru a vă verifica nivelul de conștiință și pentru a ajuta la determinarea gravității oricărei leziuni cerebrale.

GCS vă înscrie pe:

  • răspunsurile tale verbale – dacă poți vorbi adecvat sau să scoți sunete deloc
  • răspunsul dvs. motor – indiferent dacă vă puteți deplasa voluntar sau ca răspuns la stimulare
  • indiferent dacă poți deschide ochii

Dacă scorul dvs. GCS sugerează că poate exista o problemă cu creierul dvs., va fi efectuată o scanare a creierului.

Scanări ale creierului

Majoritatea persoanelor cu un hematom subdural suspectat vor avea un tip de scanare cerebrală numită scanare CT pentru a confirma diagnosticul.

O scanare CT folosește radiografii și un computer pentru a crea imagini detaliate ale interiorului corpului.

Poate arăta dacă sânge a fost colectat între craniu și creier.

În câteva cazuri, poate fi utilizat un scan RMN pentru a verifica dacă există un hematom subdural.

Acesta este un tip de scanare care folosește câmpuri magnetice puternice și unde radio pentru a produce imagini detaliate ale interiorului corpului.