Chirurgie de slabire – Riscuri

Chirurgia la scăderea în greutate prezintă un risc de complicații, unele dintre ele putând fi grave.

Înainte de a face o intervenție chirurgicală, discutați cu chirurgul despre posibilele beneficii și riscuri ale procedurii.

Cheaguri de sânge

Veți avea tratament pentru a reduce riscul de a face cheaguri de sânge după operație, cum ar fi ciorapi speciali pentru picioare sau medicamente subțiri de sânge, dar acestea pot apărea în continuare.

Locurile obișnuite pentru dezvoltarea cheagurilor sunt în piciorul inferior (tromboza venei profunde) sau în plămâni (embolie pulmonară) .

Simptomele pot include:

 • piciorul inferior devine dureros, dureros și sensibil
 • umflături, roșeață sau căldură la nivelul piciorului inferior
 • o durere toracică ascuțită, care poate fi mai gravă atunci când respirați
 • lipsa respirației sau o tuse
 • simțind leșin sau amețit

Contactați medicul dumneavoastră de familie sau 111 cât mai curând posibil dacă credeți că puteți avea un cheag de sânge.

Infecții ale rănilor

Uneori, rănile din operația dumneavoastră se pot infecta în timp ce se vindecă.

Semnele unei infecții cu rana pot include:

 • durere în rană sau în jurul acesteia
 • pielea roșie, fierbinte și umflată
 • puroi venind din rană

Contactați medicul de familie sau 111 dacă credeți că rana dvs. ar putea fi infectată. Aceștia pot prescrie un curs de antibiotice .

Bandă gastrică alunecând din loc

Dacă aveți o intervenție chirurgicală cu bandă gastrică, există un risc mic ca banda să se poată deplasa din poziție.

Acest lucru poate provoca:

Consultați medicul dumneavoastră de familie dacă aveți aceste simptome și nu dispar. Dacă banda dvs. s-a mutat, veți avea nevoie de o intervenție chirurgicală suplimentară pentru a o pune la loc sau a o elimina.

Scurgeri în intestin

În zilele sau săptămânile de după o ocolire gastrică sau gastrectomie cu mânecă, există mici șanse ca alimentele să poată scurge în burtă.

Aceasta poate provoca o infecție gravă în burtă.

Simptomele unei scurgeri pot include:

 • o febră
 • o bătaie rapidă a inimii
 • dureri de burtă
 • frisoane și frământări
 • respirație rapidă

Apelați medicul dumneavoastră de familie sau 111 cât mai curând posibil dacă aveți aceste simptome. Este posibil să aveți nevoie de o intervenție chirurgicală pentru a repara scurgerea și antibiotice pentru a trata orice infecție.

Intestinul blocat

Uneori stomacul sau intestinul subțire pot deveni mai înguste sau blocate după operația de slăbit.

Acest lucru poate avea o serie de cauze, inclusiv alimentele care se blochează, țesutul cicatricial în intestin și intestinul tău înfundat sau răsucit.

Simptomele unui blocaj pot include:

Contactați medicul dumneavoastră de familie sau 111 cât mai curând posibil dacă aveți aceste simptome. Este posibil să fie nevoie de o procedură pentru lărgirea sau curățarea blocajului folosind un tub subțire și flexibil trecut pe gât (endoscop) .

Tăierea alimentelor în bucăți mici, mestecarea minuțioasă și nu se bea în timpul meselor poate contribui la reducerea riscului de blocare.

subnutriție

Chirurgia la pierderea în greutate poate îngreuna absorbția de vitamine și minerale din alimente, astfel încât există riscul de a fi subnutrit.

Acest lucru nu poate fi întotdeauna evident, dar posibilele simptome pot include:

A avea o dietă echilibrată poate ajuta la reducerea riscului de malnutriție, dar majoritatea oamenilor trebuie să ia suplimente nutritive suplimentare pentru viață după operație.

După o intervenție chirurgicală veți face teste de sânge obișnuite pentru a vă măsura nivelul de vitamine și minerale, astfel încât orice probleme pot fi ridicate și tratate.

Calculii biliari

Este obișnuit să dezvolți calculi biliari în primul an sau doi după operația de slăbit. Acestea sunt pietre mici și dure din vezica biliară, care se pot forma dacă pierdeți rapid în greutate.

Principalul simptom al calculilor biliare este episoadele de durere severă de burtă care apar brusc și de obicei durează câteva minute până la câteva ore.

În câteva cazuri, acestea pot provoca și:

 • o temperatură ridicată (febră) de 38C (100,4F) sau mai mare
 • o bătaie rapidă a inimii
 • îngălbenirea pielii și ochilor (icter)
 • piele iritata
 • frisoane sau agitații
 • confuzie

Contactați medicul dumneavoastră de familie dacă aveți simptome de calculi biliari. Este posibil să aveți nevoie de o operație pentru îndepărtarea vezicii biliare .

Excesul de piele

Pe măsură ce pierdeți în greutate după operație, puteți rămâne cu pliuri și rulouri de piele în exces, în special în jurul sânilor, burtei, șoldurilor și membrelor.

Chirurgia, cum ar fi burtica , poate fi efectuată pentru a îndepărta excesul de piele, deși este în general considerată o intervenție chirurgicală, astfel încât nu este întotdeauna disponibilă pe .

Întrebați medicul dumneavoastră de familie dacă este necesară intervenția chirurgicală pentru a îndepărta excesul de piele după operația de pierdere în greutate pe unde locuiți.

Riscul de a muri

Operația de scădere în greutate este o operație majoră și există o șansă de a muri în timpul procedurii sau ca urmare a unei complicații grave după aceea.

Dar acest lucru este foarte rar. Statisticile recente sugerează că doar aproximativ 1 din 1.400 de persoane care au intervenție chirurgicală pentru pierderea în greutate în Marea Britanie mor în termen de o lună de la operație.

Întreabă un doctor onlineRapid și ușor, doctori verificați, confidențial și anonim

Cu Medic Chat ai la dispoziție 400+ doctori online din 40 specialități medicale.

N-a fost niciodată mai ușor să iei legătura cu un medic de specialitate!