Chirurgie de slabire – Tipuri

Există mai multe tipuri diferite de chirurgie pentru pierderea în greutate.

De obicei, toate sunt efectuate sub anestezic general (unde dormiți) folosind o gaură de cheie (laparoscopică) , dar fiecare lucrează într-un mod ușor diferit.

Chirurgia gaurilor de cheie este în cazul în care un chirurg face mici tăieturi în burtă și introduce un tub de vizualizare flexibil, astfel încât să poată vedea în interior în timp ce acestea efectuează operația.

Principalele tipuri de chirurgie pentru pierderea în greutate

Banda gastrica

O ilustrație a unei benzi gastrice

Credit:

Monica Schroeder / BIBLIOTECA FOTO ȘTIINȚĂ


O bandă gastrică este o bandă care este plasată în jurul stomacului, creând o pungă mică spre partea de sus.

Este nevoie de mai puțină mâncare pentru a umple punga, deci nu trebuie să mănânci la fel de mult înainte să te simți plin.

Banda este conectată la un dispozitiv mic pus sub piele (de obicei aproape de mijlocul pieptului). Acest lucru este astfel încât banda poate fi strânsă după operație.

Banda de obicei va fi strânsă pentru prima dată la aproximativ patru până la șase săptămâni după operație. Acest lucru se realizează prin injectarea dispozitivului cu soluție de apă sărată folosind un ac trecut prin piele. De obicei nu ai nevoie de anestezic pentru asta.

Banda va trebui să fie strânsă de câteva ori pentru a ajunge la etanșeitatea ideală pentru tine.

Bypass gastric

O ilustrare a unui bypass gastric

Credit:

BIBLIOTECA FOTO JACOPIN / BSIP / ȘTIINȚĂ


Un bypass gastric este în cazul în care capse chirurgicale sunt utilizate pentru a crea o pungă mică în partea de sus a stomacului.

Husa este apoi conectată la intestinul subțire, lipsind (ocolind) restul stomacului.

Acest lucru înseamnă că este nevoie de mai puțină mâncare pentru a te simți plin și vei absorbi mai puține calorii din alimentele pe care le consumi.

Gastrectomie cu mânecă

O ilustrație a unei gastrectomii cu mânecă

Credit:

BIBLIOTECA FOTO JACOPIN / BSIP / ȘTIINȚĂ


O gastrectomie cu mânecă este locul în care o mare parte a stomacului este îndepărtată, astfel încât este mult mai mică decât era înainte.

Aceasta înseamnă că nu poți mânca atât cât ai putea înainte de operație și te vei simți mai devreme.

Balon intra-gastric

Un balon intra-gastric este un balon moale umplut cu aer sau apă sărată care este introdus în stomac cu ajutorul unui tub subțire trecut pe gât (cunoscut sub numele de gastroscopie ).

Aceasta înseamnă că nu veți avea nevoie sau nu veți putea mânca atât de mult înainte să vă simțiți plini. Dar este doar o măsură temporară și balonul este, de obicei, lăsat în funcție de maximum șase luni.

Diversiune bilopancreatică

O diversiune biliopancreatică este similară cu o ocolire gastrică, cu excepția faptului că punga stomacului este conectată mai departe de-a lungul intestinului subțire.

Aceasta înseamnă că veți absorbi și mai puține calorii din alimentele pe care le mâncați. Dar poate provoca mai multe efecte secundare decât un bypass gastric, deci este mai puțin utilizat.

Ce tip de chirurgie pentru pierderea în greutate este cel mai bun?

Toate tipurile de operații de pierdere în greutate vă pot ajuta să pierdeți o cantitate semnificativă de greutate, dar fiecare are avantaje și dezavantaje.

De exemplu:

Dacă aveți în vedere chirurgia pentru pierderea în greutate, discutați cu chirurgul despre diferitele tehnici pentru a decide care este cea mai potrivită pentru dumneavoastră.

Evaluare înainte de operația de scădere în greutate

Înainte de a putea avea loc o intervenție chirurgicală pentru pierderea în greutate, veți fi chemat la o clinică de specialitate pentru o evaluare pentru a verifica dacă operația este potrivită.

Aceasta poate implica verificarea:

Vi se poate recomanda să aveți o dietă controlată de calorii în săptămânile anterioare intervenției chirurgicale, pentru a ajuta la reducerea dimensiunii ficatului. Acest lucru poate face operația mai ușoară și mai sigură.