Chirurgie de slabire – Disponibilitate

Chirurgia de pierdere în greutate este disponibilă pe pentru persoanele care îndeplinesc anumite criterii.

De asemenea, este disponibil în privat, dar va trebui să plătiți pentru asta și poate fi scump.

Criterii pentru chirurgia de slabire

Criteriile pentru chirurgia de pierdere în greutate pe SNS pot varia în Anglia. Consultați-vă cu medicul dumneavoastră de familie dacă credeți că operația ar putea fi o opțiune pentru dumneavoastră.

Ghidul Institutului Național pentru Sănătate și Excelență în Sănătate (NICE) privind obezitatea recomandă intervenția chirurgicală pe dacă îndepliniți toate criteriile următoare:

  • aveți un indice de masă corporală (IMC) de 40 sau mai mult sau un IMC între 35 și 40 și o stare gravă care s-ar putea îmbunătăți dacă ați pierdut în greutate (cum ar fi diabetul de tip 2 sau hipertensiunea arterială )
  • ați încercat toate celelalte metode de slăbit, cum ar fi dieta și exercițiile fizice, dar v-ați străduit să slăbească sau să o mențineți
  • sunteți de acord cu urmărirea pe termen lung după operație – cum ar fi schimbarea stilului de viață sănătos și participarea periodică la controale
  • ești suficient de sănătos și suficient de sănătos pentru a avea o intervenție chirurgicală sub anestezic general (unde dormi)
  • ai primit sau vei primi tratament de la o echipă de obezitate specializată

Dacă IMC-ul dvs. este de 50 sau mai mult, poate fi luată în considerare intervenția chirurgicală fără a mai fi necesar să încercați alte metode de slăbit.

Dacă ați fost diagnosticat recent cu diabet zaharat tip 2, în special dacă aveți antecedente din Asia de Sud, o evaluare pentru a vedea dacă operația este potrivită poate fi luată în considerare dacă IMC este sub 35.

Chirurgie privata de slabire

Costul chirurgiei private de pierdere în greutate poate varia.

Prețurile tipice sunt:

  • chirurgia bandelor gastrice – 4.000 – 8.000 lire sterline
  • bypass gastric – 8.000 – 15.000 lire sterline
  • gastrectomie cu mânecă – 8.000 – 10.000 lire sterline

Este posibil să nu aveți nevoie de o sesizare de la medicul dumneavoastră pentru tratament privat, dar este o idee bună să le vorbiți mai întâi pentru sfaturi.

Înainte de a vă apropia de o clinică privată sau de un chirurg, faceți cât mai multe cercetări cu privire la diferitele tipuri de operații de slăbit și gândiți-vă la întrebările pe care doriți să le puneți.

Unii oameni iau în considerare tratamentul în străinătate, unde costurile pentru tratamentul privat pot fi mai ieftine, dar asigurați-vă că depășiți eventualele economii față de riscurile potențiale.

Este posibil ca standardele să nu fie la fel de stricte atunci când în afara Regatului Unit și îngrijirile ulterioare nu sunt întotdeauna simple. Este posibil ca unele clinici să nu ofere îngrijire de urmărire, deloc sau la același standard ca în Marea Britanie.