Tehnica Alexander

Tehnica Alexander învață postura și mișcarea îmbunătățite, despre care se crede că ajută la reducerea și prevenirea problemelor cauzate de obiceiurile nesănătoase.

În timpul mai multor lecții, sunteți învățat să fiți mai conștienți de corpul vostru, cum să îmbunătățiți postura slabă și să vă deplasați mai eficient.

Profesorii tehnicii Alexander consideră că ajută să scapi de tensiunea din corpul tău și ameliorează probleme precum durerile de spate , durerile de gât , umerii și alte probleme musculo-scheletice.

Dovada sugerează că tehnica are potențialul de a îmbunătăți anumite condiții de sănătate, dar există unele afirmații despre tehnica care nu au fost testate științific.

Principii cheie

Principiile principale ale tehnicii Alexander sunt:

  • „modul în care te muți, stai și stai afectează cât de bine funcționezi”
  • „Relația dintre capului, gâtului și coloanei vertebrale este fundamentală pentru capacitatea de a funcționa optim“
  • „a deveni mai atent la modul în care parcurgeți activitățile zilnice este necesar pentru a face schimbări și pentru a obține beneficii”
  • „Mintea si corpul lucreaza impreuna intim ca unul, fiecare în mod constant influențând celălalt“

Profesorii tehnicii spun că afecțiuni precum dureri de spate și alte tipuri de dureri pe termen lung sunt adesea rezultatul utilizării greșite a corpului pe o perioadă lungă de timp, cum ar fi mișcarea ineficientă și în picioare sau așezarea cu greutatea distribuită inegal.

Scopul tehnicii Alexander este să vă ajute să „dezvăluiți” aceste obiceiuri proaste și să obțineți un corp echilibrat, mai natural.

Învățarea tehnicii Alexander

Tehnica Alexander este predată de un profesor calificat în lecții unu la unu.

Lecțiile se desfășoară adesea într-un studio, clinică sau casa profesorului și durează de obicei între 30 și 45 de minute. Vi se va cere să purtați îmbrăcăminte confortabilă, astfel încât să vă puteți deplasa cu ușurință.

Profesorul îți va observa mișcările și îți va arăta cum să te miști, să stai, să te culci și să stai cu un echilibru mai bun și mai puțină încordare. Își vor folosi mâinile pentru a vă ghida cu ușurință în mișcările dvs., pentru a vă ajuta să mențineți o relație mai bună între cap, gât și coloana vertebrală și pentru a elibera tensiunea musculară.

Va trebui să participe la o serie de lecții pentru a învăța conceptele de bază ale tehnicii Alexander. Adesea, se recomandă în jur de 20 sau mai multe lecții săptămânale.

Profesorii tehnicii spun că este posibil să observi o îmbunătățire a durerilor și a durerilor destul de curând după începerea lecțiilor, dar că trebuie să fii angajat să pui în practică ceea ce înveți și ar putea dura mult timp pentru a vedea beneficiile complete.

Scopul general este să vă ajute să înțelegeți principalele principii implicate, astfel încât să le puteți aplica în viața de zi cu zi, permițându-vă să beneficiați de tehnică fără a fi nevoie de lecții frecvente în desfășurare.

Funcționează?

Susținătorii tehnicii Alexander susțin adesea că pot ajuta persoanele cu o gamă largă de afecțiuni de sănătate. Unele dintre aceste afirmații sunt susținute de dovezi științifice, dar altele nu au fost încă testate în mod corespunzător.

Există dovezi care sugerează că tehnica Alexander poate ajuta oamenii cu:

  • dureri de spate pe termen lung – lecțiile în tehnică pot duce la reducerea dizabilității asociate cu durerile de spate și pot reduce cât de des simțiți durere până la un an sau mai mult
  • dureri de gât pe termen lung – lecțiile din tehnică pot duce la dureri de gât reduse și dizabilitate asociată până la un an sau mai mult
  • Boala Parkinson – lecțiile în tehnică te pot ajuta să îndeplinești mai ușor sarcinile de zi cu zi și să îmbunătățești cum te simți în legătură cu starea ta

Dacă aveți una dintre aceste condiții și vă gândiți să încercați tehnica Alexander, este o idee bună să vorbiți mai întâi cu medicul dumneavoastră de familie sau cu specialistul pentru a verifica dacă ar putea fi potrivit pentru dvs.

Unele cercetări au sugerat, de asemenea, că tehnica Alexander poate îmbunătăți durerea generală pe termen lung, bâlbâirea și echilibrarea abilităților la persoanele în vârstă pentru a-i ajuta să evite căderile . Dar dovezile în aceste domenii sunt limitate și sunt necesare mai multe studii.

În prezent, există puține dovezi care să sugereze că tehnica Alexander poate ajuta la îmbunătățirea altor condiții de sănătate, precum astmul , durerile de cap , artroza , dificultățile de somn ( insomnie ) și stresul .

Disponibilitate și reglementare

Lecțiile de tehnică Alexander sunt disponibile în mare parte în privat. Fiecare lecție costă de obicei între 35 și 50 de lire sterline.

Cu toate acestea, în ultimii ani, unii trusturi au început să ofere lecții de tehnică Alexander ca parte a clinicilor lor de durere în ambulatoriu. Întrebați medicul dumneavoastră dacă este disponibil prin în zona dvs. locală.

Găsirea unui profesor

Dacă vă gândiți să încercați tehnica Alexander, este important să alegeți un profesor cu experiență și calificare.

În prezent, nu există legi sau reglementări care să spună ce pregătire trebuie să aibă cineva pentru a preda tehnica lui Alexander. Organizațiile profesionale oferă cursuri (adesea timp de 3 ani) și apartenență la finalizarea cu succes a cursului.

Profesorii trebuie să îndeplinească anumite cerințe pentru a se înregistra la aceste organizații și sunt de acord să respecte codul lor deontologic.

În Marea Britanie, principalele organizații pentru profesorii tehnicii Alexander sunt:

Dintre acestea, numai CHNC a fost acreditat de Autoritatea pentru Standarde Profesionale.

Riscuri și limitări

Pentru majoritatea oamenilor, lecțiile de tehnică Alexander sunt sigure și nu prezintă riscuri pentru sănătate. Nu este implicată nicio manipulare a corpului tău, doar o atingere blândă.

Cu toate acestea, tehnica poate să nu fie potrivită pentru anumite persoane, cum ar fi cele cu probleme specifice ale coloanei vertebrale, cum ar fi o leziune sau un disc alunecat.

În astfel de cazuri, va fi nevoie de tratament medical de specialitate.

Este important să ne amintim că cei mai mulți profesori ai tehnicii Alexander nu sunt profesioniști din domeniul medical. Nu diagnostică, nu oferă sfaturi sau nu tratează afecțiunile care ar trebui să fie gestionate de către un profesionist în domeniul medical principal.