Pierderea libidoului (reducerea impulsurilor sexuale)

Pierderea libidoului (unitatea sexuală) este o problemă comună care afectează mulți bărbați și femei la un moment dat în viața lor.

Este adesea legat de probleme de relație, stres sau oboseală, dar poate fi un semn al unei probleme medicale care stau la baza, cum ar fi nivelul de hormoni redus.

Conducerea sexuală a tuturor este diferită – nu există un libidou „normal”. Dar dacă îți găsești lipsa de dorință de a face distres sexual sau afectează relația ta, este o idee bună să obții ajutor.

Această pagină explică unde puteți obține ajutor și unele cauze comune ale unei libido scăzute.

Unde să primiți ajutor și sfaturi

Nu te simți stânjenit în privința că vei primi ajutor. O mulțime de oameni se confruntă cu probleme de conducere sexuală, iar solicitarea de sfaturi poate fi primul pas către soluționarea problemei.

Cauze comune ale unei libido scăzute

Probleme de relație

Unul dintre primele lucruri care trebuie luate în considerare este dacă sunteți fericiți în relația dvs. Aveți îndoieli sau griji care ar putea fi în spatele pierderii dorinței sexuale?

O libido scăzută poate fi rezultatul:

 • fiind într-o relație de lungă durată și devenind prea familiar cu partenerul
 • pierderea atracției sexuale
 • conflict nerezolvat și argumente dese
 • comunicare slabă
 • dificultate de a avea încredere unul în celălalt
 • probleme sexuale fizice

S-ar putea să vă fie de ajutor să citiți sfaturi despre păstrarea vieții pasiunii în relația dvs. și despre discuțiile despre sex cu partenerul .

Este posibil ca medicul dumneavoastră de familie să vă poată consulta pe dumneavoastră și pe partenerul dvs. pentru consiliere în relații dacă aveți probleme persistente sau dacă doriți să contactați relația pentru asistență și sfaturi.

Probleme sexuale

Un alt lucru de luat în considerare este dacă problema este o problemă fizică care face sexul dificil sau neîmplinitor.

De exemplu, o conducere sexuală scăzută poate fi rezultatul:

Faceți clic pe aceste linkuri pentru mai multe informații despre locația pentru a obține ajutor și cum pot fi tratate aceste probleme. De asemenea, poate doriți să citiți mai multe sfaturi generale despre sexul bun .

Stresul, anxietatea și epuizarea

Stresul, anxietatea și epuizarea pot fi consumatoare și pot avea un impact major asupra fericirii tale, inclusiv a antrenării tale sexuale.

Dacă simțiți că sunteți constant obosiți, stresați sau anxioși, este posibil să fie nevoie să faceți unele schimbări în stilul de viață sau să discutați cu medicul dumneavoastră pentru sfaturi.

Puteți găsi unele dintre următoarele informații și sfaturi utile:

depresiune

Depresia este foarte diferită de simpla simțire nefericită, mizerabilă sau alimentată pentru o perioadă scurtă de timp. Este o boală gravă care interferează cu toate aspectele vieții tale, inclusiv viața sexuală.

În plus față de libidoul scăzut, semnele depresiei pot include:

 • sentimente de tristețe extremă care nu dispar
 • simțindu-te jos sau fără speranță
 • pierzând interesul sau plăcerea de a face lucruri de care te bucurai

Este important să vă vedeți medicul de familie dacă credeți că puteți fi deprimat. Acestea vă pot sfătui despre principalele tratamente pentru depresie , cum ar fi terapii de vorbire sau antidepresive .

Un antrenament sexual scăzut poate fi, de asemenea, un efect secundar al antidepresivelor. Vorbiți cu medicul dumneavoastră de familie dacă credeți că acest lucru vă poate cauza problemele.

Îmbătrânirea și menopauză

Un antrenament sexual redus nu este o parte inevitabilă a îmbătrânirii, dar este ceva ce mulți bărbați și femei experimentează pe măsură ce îmbătrânesc.

Pot exista multe motive pentru aceasta, inclusiv:

Vorbiți cu medicul dumneavoastră de familie dacă sunteți preocupat de acest lucru. Aceștia pot întreba despre alte simptome pe care le aveți și, uneori, pot face un test de sânge pentru a vă verifica nivelul hormonilor.

Există tratamente pentru creșterea nivelului hormonal dacă nivelurile scăzute provoacă probleme, cum ar fi terapia de înlocuire hormonală (HRT) cu sau fără tratament de testosteron pentru femeile care trec prin menopauză.

Sarcina, nașterea și alăptarea

Pierderea interesului pentru sex este frecventă în timpul sarcinii, după naștere și în timpul alăptării.

Acest lucru poate fi din cauza:

 • modificări ale nivelului hormonal
 • modificări ale corpului tău și probleme legate de imaginea corpului tău
 • epuizare
 • sex dureros cauzat de o vătămare, cum ar fi o tăietură sau o rupere, în timpul nașterii
 • priorități schimbate, cum ar fi concentrarea pe îngrijirea copilului

Aceste probleme se pot îmbunătăți în timp. Vorbiți cu medicul dumneavoastră de familie dacă unitatea dvs. sexuală nu revine și este o problemă pentru dvs.

De asemenea, vă poate ajuta să citiți mai multe despre sex în sarcină și despre sex după naștere .

Probleme de sănătate de bază

Orice afecțiune medicală pe termen lung îți poate afecta antrenamentul sexual. Acesta poate fi un rezultat al încordării fizice și emoționale pe care aceste condiții le pot provoca sau poate fi un efect secundar al tratamentului.

De exemplu, o libido scăzută poate fi asociată cu:

Vorbiți cu medicul dumneavoastră de familie sau cu medicul specialist dacă credeți că libidoul scăzut poate fi rezultatul unei afecțiuni sau tratament medical de bază.

Medicamente și contracepții

Anumite medicamente pot reduce libidoul, inclusiv:

Verificați prospectul care vine cu medicamentul dvs. pentru a vedea dacă libido scăzut este listat ca un posibil efect secundar.

Consultați medicul dumneavoastră de familie dacă credeți că un medicament vă afectează comportamentul sexual. Este posibil să vă poată comuta la altceva.

Alcool și droguri

Consumul de cantități excesive de alcool pe o perioadă lungă vă poate reduce antrenamentul sexual, așa că este o idee bună să nu beți prea mult.

Bărbații și femeile sunt sfătuiți să nu bea mai mult de 14 unități alcoolice pe săptămână în mod regulat.

Citiți câteva sfaturi despre reducerea consumului de alcool și aflați unde puteți primi sprijin pentru o problemă de băut, dacă credeți că aveți nevoie.

Utilizarea greșită a drogurilor este legată și de pierderea antrenării sexuale. Aflați unde puteți primi ajutor pentru dependența de droguri .