Înlocuirea genunchilor – Riscuri

Ca în orice operație, chirurgia de înlocuire a genunchiului are riscuri, precum și avantaje. Majoritatea persoanelor care au un înlocuitor de genunchi nu au complicații grave.

După ce ați înlocuit genunchiul, contactați medicul dacă primiți:

 • zone fierbinți, înroșite, dure sau dureroase la nivelul picioarelor în primele săptămâni după operație – deși acest lucru ar putea fi doar echimoz în urma operației, ar putea însemna că aveți tromboză venoasă profundă (DVT), care este un cheag de sânge la picior.
 • dureri în piept sau respirație – deși este foarte rar, puteți avea un cheag de sânge în plămân ( embolie pulmonară ) care are nevoie de tratament urgent

Anestezie

Anestezicele sunt extrem de sigure, dar prezintă un risc de efecte secundare minore (de obicei temporare), cum ar fi boala și confuzia. Există, de asemenea, un ușor risc de complicații grave.

Riscul de deces la o persoană sănătoasă care are intervenții chirurgicale de rutină este foarte mic. Moartea apare în aproximativ unul din 100.000 de anestezice generale date.

Riscul este mai mare dacă sunteți mai în vârstă sau aveți alte condiții de sănătate, cum ar fi probleme cu inima sau plămânul.

Anestezistul și chirurgul dvs. vă pot răspunde la întrebări pe care le puteți avea cu privire la riscurile personale provocate de anestezic sau de operația în sine.

Alte complicații

Complicațiile apar în aproximativ 1 din 20 de cazuri, dar majoritatea sunt minore și pot fi tratate cu succes. Complicațiile posibile includ:

 • infecția plăgii – aceasta este de obicei tratată cu antibiotice , dar, ocazional, rana poate deveni profund infectată și necesită o intervenție chirurgicală
 • sângerare neașteptată în articulația genunchiului
 • ligamentul, artera sau afectarea nervilor în zona din jurul articulației genunchiului
 • DVT – cheagurile se pot forma la nivelul venelor piciorului ca urmare a mișcării reduse la nivelul piciorului în primele câteva săptămâni după operație. Acestea pot fi prevenite folosind ciorapi de susținere specială, începând să meargă sau să facă exerciții fizice la scurt timp după operație și folosind medicamente anticoagulante
 • fractură în os în jurul articulației artificiale în timpul sau după operație
 • excesul de os care se formează în jurul articulației artificiale a genunchiului și restricționarea mișcării genunchiului – o intervenție chirurgicală ulterioară poate fi capabilă să îndepărteze și să restabilească mișcarea
 • excesul de formare a țesuturilor cicatriceale și restricționarea mișcării genunchiului – o intervenție chirurgicală ulterioară poate fi capabilă să îndepărteze și să restabilească mișcarea
 • genunchiul devenind dislocat – chirurgia poate repara de obicei acest lucru
 • amorțeală în zona din jurul cicatricii plăgii
 • durere persistentă la genunchi
 • reacție alergică – este posibil să aveți o reacție alergică la cimentul osos dacă acest lucru este utilizat în procedura dvs.

În unele cazuri, noua articulație a genunchiului poate să nu fie complet stabilă și poate fi necesară o intervenție chirurgicală suplimentară pentru corectarea acesteia.

Cât va dura un genunchi de înlocuire?

Utilizarea de zi cu zi înseamnă că genunchiul tău de înlocuire nu poate dura pentru totdeauna. Unii oameni vor avea nevoie de operații suplimentare.

Conform Registrului Național Comun (NJR), aproximativ 1 din 20 de pacienți care au un înlocuitor de genunchi vor avea nevoie de o intervenție chirurgicală ulterioară după 12 ani. Totuși, acest lucru depinde de tipul de înlocuire. Înlocuirile totale ale genunchilor tind să dureze mai mult decât înlocuirile parțiale ale genunchiului.

Găsiți mai multe informații despre cât durează implanturile de genunchi pe site-ul NJR.