Dureri de spate – Tratament

Durerea de spate se va îmbunătăți, de obicei, în câteva săptămâni sau luni. În timp, puteți încerca să vă ajutați să vă reduceți durerea.

Există, de asemenea, unele tratamente de specialitate care pot fi recomandate dacă se consideră că măsurile simple nu pot fi eficiente pe cont propriu.

Consultați medicul dumneavoastră de familie sau un kinetoterapeut dacă durerea dvs. nu se îmbunătățește, în ciuda încercărilor simple de tratament.

Principalele tratamente pentru durerile de spate includ:

Tratamente pe care le poți încerca singur

Stai activ

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le puteți face este să continuați în mișcare și să continuați cu activitățile dvs. normale cât mai mult posibil.

Se credea că repausul la pat te va ajuta să te recuperezi dintr-un spate rău, dar acum se știe că persoanele care rămân active sunt susceptibile să se recupereze mai repede.

Acest lucru poate fi dificil la început, dar nu vă descurajați – durerea dvs. va începe să se îmbunătățească până la urmă. Luați în considerare luarea de calmante dacă durerea vă împiedică să continuați la fel de normal.

Nu este nevoie să așteptați până când nu sunteți complet dureri înainte de a vă întoarce la serviciu. Revenirea la muncă te va ajuta să te întorci la un model normal de activitate și te poate distrage de la durere.

Exerciții și întinderi de spate

Exerciții și întinderi simple de spate pot ajuta adesea la reducerea durerilor de spate. Acestea pot fi efectuate acasă de câte ori trebuie.

Pentru informații despre tipurile de exerciții și întinderi care vă pot ajuta, consultați:

Medicul dumneavoastră poate fi capabil să furnizeze informații despre exerciții în spate, dacă nu sunteți sigur ce să încercați, sau poate doriți să luați în considerare consultarea unui fizioterapeut pentru sfaturi. Citiți despre cum să găsiți un kinetoterapeut .

A face exerciții fizice obișnuite alături de aceste întinderi vă poate ajuta, de asemenea, să vă mențineți spatele puternic și sănătos. Activități precum mersul pe jos , înotul , yoga și pilates sunt alegeri populare.