Osteopatie

Osteopatia este o modalitate de detectare, tratare și prevenire a problemelor de sănătate prin mișcarea, întinderea și masajul mușchilor și articulațiilor unei persoane.

Osteopatie se bazează pe principiul că bunăstarea unui individ depinde de oase, mușchi, ligamente și țesutului conjunctiv care funcționează bine împreună.

Osteopatii folosesc manipulare fizică, întindere și masaj cu scopul de:

  • creșterea mobilității articulațiilor
  • ameliorarea tensiunii musculare
  • sporirea alimentării cu sânge a țesuturilor
  • ajutând corpul să se vindece

Folosesc o serie de tehnici, dar nu și medicamente sau operații.

În Marea Britanie, osteopatia este o profesie în domeniul sănătății reglementată de legislația Regatului Unit.

Deși osteopatii pot folosi unele tehnici medicale convenționale, utilizarea osteopatiei nu se bazează întotdeauna pe dovezi științifice.

Citiți despre ce se întâmplă când vizitați un osteopat .

Când este folosit

Majoritatea persoanelor care văd un osteopat fac acest lucru pentru ajutor cu afecțiuni care afectează mușchii, oasele și articulațiile, cum ar fi:

Dacă sunteți gravidă, asigurați-vă că solicitați sfaturi de la medicul de familie sau moașa înainte de a vedea un osteopat. De asemenea, trebuie să vă asigurați că vedeți un osteopat specializat în dureri musculare sau articulare în timpul sarcinii.

Unele osteopate susțin că sunt capabile să trateze afecțiuni care nu sunt direct legate de mușchi, oase și articulații, cum ar fi dureri de cap , migrene , perioade dureroase , tulburări digestive, depresie și plâns excesiv la bebeluși (colici) .

Dar nu există suficiente dovezi care să sugereze că osteopatia poate trata aceste probleme.

Funcționează osteopatia?

Institutul Național pentru Excelență în Sănătate și Îngrijire (NICE) recomandă terapia manuală alături de exerciții fizice ca opțiune de tratament pentru durerile inferioare de spate, cu sau fără sciatică.

Există dovezi limitate care să sugereze că osteopatie pot fi eficiente pentru anumite tipuri de gat, umar sau dureri la nivelul membrelor inferioare, și de recuperare după operațiile soldului sau a genunchiului.

În prezent nu există dovezi bune că este eficient ca tratament pentru afecțiuni de sănătate care nu au legătură cu oasele și mușchii (sistemul musculo-scheletic).

Citiți mai multe despre dovezile privind osteopatia .

Accesarea osteopatiei

În timp ce osteopatia nu este disponibilă pe scară largă pe , medicul dumneavoastră de familie sau grupul local de administrare clinică (CCG) ar trebui să vă poată spune dacă este disponibil în zona dvs.

Majoritatea oamenilor plătesc pentru tratament osteopatic în privat. Costurile tratamentului variază, dar, de obicei, variază între 35 și 50 de lire sterline pentru o sesiune de 30-40 de minute.

Nu trebuie să fiți sesizat de medicul dumneavoastră pentru a vedea un osteopat în privat. Majoritatea furnizorilor de asigurări de sănătate private oferă, de asemenea, acoperire pentru tratamentul osteopatic.

Doar persoanele înregistrate la Consiliul General Osteopatic (GOsC) au voie să practice sau să se numească osteopate.

Puteți găsi un osteopat înregistrat în apropiere pe site-ul GOsC .

Citiți mai multe despre modul în care este reglementată osteopatia .