Boala pulmonară obstructivă cronică (BPOC) – Simptome

Boala pulmonară obstructivă cronică (BPOC) face din ce în ce mai dificilă respirația. Dar se dezvoltă lent peste mulți ani și este posibil să nu conștientizezi că îl ai la început.

Majoritatea persoanelor cu BPOC nu prezintă simptome vizibile până la sfârșitul anilor 40 sau 50.

Principalele simptome

Simptomele comune ale BPOC includ:

  • creșterea respirației – acest lucru se poate întâmpla doar atunci când faceți exerciții fizice la început și, uneori, vă puteți trezi noaptea simțindu-vă fără suflare
  • o tuse toracică persistentă cu flegmă care nu dispare
  • infecții toracice frecvente
  • wheezing persistent

Simptomele se vor agrava treptat în timp și vor face activitățile zilnice din ce în ce mai dificile, deși tratamentul poate ajuta la încetinirea progresiei.

Uneori pot exista perioade în care simptomele tale se înrăutățesc brusc – cunoscut sub numele de flare-up sau exacerbare. Este obișnuit să ai câteva flăcări pe an, în special în timpul iernii.

Alte simptome

Simptomele mai puțin frecvente ale BPOC includ:

Aceste simptome suplimentare tind să se întâmple doar atunci când BPOC ajunge la un stadiu avansat.

Când să primiți sfaturi medicale

Consultați medicul dumneavoastră de familie dacă aveți simptome persistente de BPOC, în special dacă aveți peste 35 de ani și fumați sau obișnuiți să fumați.

Există mai multe afecțiuni care provoacă simptome similare, precum astmul , bronșiectazia , anemia și insuficiența cardiacă . Un simplu test de respirație vă poate ajuta să determinați dacă aveți BPOC.

Aflați mai multe despre testele pentru BPOC .

Deși în prezent nu există leac pentru BPOC, tratamentul începe mai devreme, cu atât există șanse mai mici de leziuni pulmonare severe.

Aflați mai multe despre cum este tratată BPOC .