Blocul inimii

Blocul cardiac este o afecțiune în care inima bate mai lent sau cu un ritm anormal. Este cauzată de o problemă cu impulsurile electrice care controlează ritmul și ritmul inimii.

Simptomele depind de tipul de bloc cardiac. Blocul cardiac de gradul I, cel mai puțin grav, nu poate cauza simptome vizibile.

Blocul cardiac de gradul doi provoacă uneori simptome supărătoare care au nevoie de tratament, iar blocajul cardiac de gradul al treilea – cel mai grav tip – poate fi uneori o urgență medicală.

Simptomele blocajului cardiac

Bloc cardiac de gradul I

Blocul cardiac de gradul I nu provoacă de obicei simptome. Majoritatea oamenilor află că o au doar atunci când sunt testate pentru o afecțiune medicală fără legătură.

Bloc cardiac de gradul doi

Majoritatea persoanelor cu un tip de blocaj cardiac de gradul doi mai puțin grav, cunoscut sub numele de Mobitz tip 1, nu vor avea niciun simptom.

Dar unii oameni pot experimenta:

Persoanele cu tipul mai grav de bloc cardiac de gradul doi, cunoscut sub numele de blocitz cardiac de tip Mobitz 2, sunt mai susceptibile să prezinte simptomele de mai sus.

De asemenea, pot experimenta:

Bloc cardiac de gradul al treilea

Printre simptomele blocului cardiac de gradul trei sau complet se numără:

  • leșin – acest lucru poate determina pe cineva să se prăbușească
  • lipsă de aer
  • oboseală extremă (oboseală), uneori cu confuzie
  • dureri în piept
  • cu bătăi cardiace lente (bradicardie) sau senzație de sărituri, fluturare sau bate în piept (palpitații)

Dacă aveți simptome severe sau apar foarte repede, apelați la 112 pentru a solicita o ambulanță. Aceste simptome pot pune viața în pericol.

Toate tipurile de blocaj cardiac îți pot crește riscul de a dezvolta alte tipuri de probleme de ritm cardiac, cum ar fi fibrilația atrială (o frecvență cardiacă neregulată și anormal de rapidă).

Cauzele blocajului cardiac

Unii oameni se nasc cu bloc cardiac – cunoscut sub numele de bloc cardiac congenital.

Dar mai frecvent, blocajul cardiac se dezvoltă mai târziu în viață. Acesta este cunoscut sub numele de bloc cardiac dobândit și poate fi cauzat de:

Citiți mai multe despre cauzele blocajului cardiac și care este în pericol .

Tratamentul blocajului cardiac

În mod normal, blocajul cardiac trebuie tratat doar dacă provoacă simptome.

Este posibil ca inima dvs. să fie necesară stabilizată folosind o metodă numită ritm transcutanat (TCP), în care plăcuțele sunt atașate la piept și impulsuri electrice sunt livrate prin ele pentru a vă ajuta să restabiliți ritmul cardiac la normal.

Această procedură poate fi incomodă, astfel încât s-ar putea să vi se ofere un sedativ. Acest medicament vă va face să vă simțiți somnolent, așa că nu aveți prea puțin sau nu conștientizați ce se întâmplă în jurul vostru.

După ce bătăile inimii tale s-au stabilizat, este posibil să fie necesar să se monteze un stimulator cardiac permanent. Un stimulator cardiac este un dispozitiv mic cu baterie introdus sub pielea pieptului. Trimite impulsuri electrice frecvente pentru a-ți menține inima să-ți bată în mod regulat.

Citiți mai multe despre modul în care este montat un stimulator cardiac .

Tratamentul pentru blocarea inimii funcționează de obicei bine. Decesele cauzate de blocarea inimii sunt rare.

Diagnosticul blocului cardiac

Dacă nu aveți simptome, blocarea cardiacă este adesea diagnosticată în timpul testelor de rutină pentru alte afecțiuni.

O electrocardiogramă (ECG) este principalul test utilizat pentru diagnosticarea blocajului cardiac. Măsoară activitatea electrică a inimii tale.

Un ECG poate fi efectuat în repaus sau în timpul exercitării. Este posibil ca medicul dumneavoastră să vă solicite să purtați un monitor portabil ECG pentru a obține o lectură în timp. Oferă o evaluare generală utilă a cât de bine funcționează inima ta.

De asemenea, rezultatele unui ECG pot indica uneori tipul de blocaj cardiac pe care îl aveți.