Medicamente anticoagulante – Reacții adverse

Un posibil efect secundar al anticoagulantelor este sângerarea excesivă (hemoragie), deoarece aceste medicamente cresc timpul necesar pentru formarea cheagurilor de sânge .

Unele persoane au și alte reacții adverse.

Sângerare excesivă

Semnele de sângerare excesivă pot include:

Dacă observați o sângerare severă sau recurentă, solicitați imediat asistență medicală. Contactați medicul de familie sau mergeți la cel mai apropiat departament de accidente și urgențe (A&E) .

De asemenea, trebuie să solicitați asistență medicală imediată dacă:

  • sunt implicați într-un accident major
  • experimentați o lovitură semnificativă la nivelul capului
  • nu sunt capabili să oprească nicio sângerare

Dacă luați warfarină, veți face periodic teste de sânge pentru a verifica dacă aveți un risc ridicat de sângerare excesivă, măsurând cât de repede se formează cheagurile de sânge. Dacă sângele se coagulează prea încet, doza dvs. poate fi crescută.

Alte efecte secundare

Alte efecte secundare ale anticoagulantelor variază în funcție de ce medicamente luați.

Pentru o listă completă de reacții adverse potențiale pentru medicamentul dumneavoastră, verificați prospectul care vine cu acesta.

Alte efecte secundare posibile includ:

Vorbiți cu medicul dumneavoastră de familie sau cu clinica anticoagulantă dacă aveți vreo reacție adversă persistentă. Contactați-i imediat dacă dezvoltați icter.

Raportarea efectelor secundare

Schema Cartonașului Galben vă permite să raportați reacțiile adverse suspectate de la orice tip de medicament pe care îl luați.

Este condus de un paznic de securitate pentru medicamente numit Agenția de Reglementare a Medicamentelor și Produselor de Sănătate (MHRA) .