Repararea herniei ombilicale – Recuperare

De obicei, este posibil să te duci acasă în aceeași zi cu o reparație a herniei ombilicale.

Este normal să te simți dureros și incomod imediat după operație. Anestezicul local , care amorteste zona, va fi injectat inainte de sfarsitul operatiei pentru a reduce durerea. Vor fi furnizate și calmante.

Copilul tău poate să fie somnoros sau să plângă mult și să solicite atenție suplimentară după operație. Acest lucru este normal și va trece.

Majoritatea adulților și copiilor pot pleca acasă la câteva ore după operație, când au avut de mâncat și de băut.

Un sejur peste noapte în spital este de obicei recomandat doar persoanelor cu alte probleme medicale sau persoanelor care vomită în mod regulat și nu sunt în măsură să mențină alimentele și băuturile.

Urmărirea programării

Înainte de a fi externat din spital, vi se va spune dacă dumneavoastră sau copilul dvs. trebuie să aveți o programare de urmărire.

Dacă este nevoie de o programare, veți primi o scrisoare în poștă care confirmă detaliile datei și orei.

Acasa

În timpul recuperării la domiciliu, este posibil să vă prezentați vânătăi și sensibilitate în jurul plăgii. Acest lucru este normal și de obicei se stabilește în aproximativ o săptămână. Cu toate acestea, umflarea poate să nu scadă timp de câteva săptămâni.

Personalul spitalului vă va sfătui despre luarea de calmante pentru a scăpa de orice disconfort. Puteți oferi copilului dumneavoastră calmante, cum ar fi paracetamol și ibuprofen . Copiilor sub 16 ani nu trebuie să li se administreze aspirină .

Purtarea de îmbrăcăminte liberă poate ajuta la reducerea oricăror disconforturi pe care le are copilul, dar ar trebui să poată să poarte pantaloni sau o fustă, așa cum este normal.

Asigurați-vă că urmați instrucțiunile care v-au fost date înainte de a ieși din spital cu privire la igienă, îngrijire pentru rană și baie.

Încordarea pe toaletă din cauza constipației poate provoca dureri în jurul plăgii. Consumul multor lichide și consumul multor legume, fructe și alimente bogate în fibre, cum ar fi orezul brun, pâinea integrală și pastele pot ajuta la reducerea șanselor de apariție.

Activitati

Echipa dumneavoastră chirurgicală vă va putea oferi o idee bună despre cât timp durează pentru a vă recupera după operație.

Dacă operațiunea a fost efectuată sub un anestezic general , coordonarea și raționamentul dvs. pot fi afectate pentru o perioadă scurtă de timp. Prin urmare, adulții ar trebui să evite consumul de alcool, mașini de exploatare sau semnarea documentelor legale pentru cel puțin 48 de ore după procedură.

Activitățile normale pot fi reluate treptat în timp, până când pot fi desfășurate fără să simtă nicio durere. Majoritatea oamenilor sunt capabili să facă activități ușoare după 1 sau 2 săptămâni.

Exercitarea blândă, cum ar fi mersul pe jos, poate ajuta procesul de vindecare. Ridicarea grea și activitățile grele trebuie evitate timp de aproximativ 4 până la 6 săptămâni.

Muncă și școală

Cel mai bine este să vă mențineți copilul în afara școlii timp de aproximativ o săptămână pentru a le oferi timp să se recupereze de la anestezic și operație. Trebuie să fie scuzați de sport și jocuri timp de cel puțin 2 săptămâni când se întorc la școală. Sporturile de contact trebuie evitate timp de 6 până la 8 săptămâni.

Adulții care au efectuat o intervenție chirurgicală ar trebui să se poată întoarce la muncă după o săptămână sau două, deși este posibil să aveți nevoie de mai mult timp liber dacă locul de muncă implică o muncă manuală.

Conducere

De obicei este recomandat să evitați conducerea vehiculului până când puteți face o oprire de urgență fără a simți dureri sau disconfort – puteți exersa acest lucru fără a porni mașina.

De obicei, va fi cel puțin 1 sau 2 săptămâni după operație înainte de a ajunge la acest punct.

În mod normal, vă recomandăm să contactați compania de asigurări auto înainte de a începe să conduceți din nou.

Când să primiți sfaturi medicale

Apelați-vă chirurgul sau medicul de familie dacă apar oricare dintre următoarele simptome după o intervenție chirurgicală pentru o hernie ombilicală:

  • febră persistentă peste 38C
  • sângerare
  • umflare crescută sau durere în abdomen
  • durere care nu este ameliorată de calmante
  • greață sau vărsături persistente
  • frisoane
  • tusea persistenta sau scurtarea respiratiei
  • creșterea roșeață în jurul inciziilor tale
  • dificultate în trecerea urinei