Repararea herniei ombilicale – Cum se realizează

Repararea herniei ombilicale este o operație destul de rapidă și simplă. Durează aproximativ 20-30 de minute și, de obicei, este posibil să mergeți acasă în aceeași zi.

Cu toate acestea, unele persoane stau peste noapte în spital dacă au alte probleme medicale sau dacă locuiesc singure.

Înainte de operație

Spitalul vă va trimite instrucțiuni despre momentul în care trebuie să vă opriți mâncarea și băutul înainte de operație.

La spital, veți întâlni asistenta, anestezistul (specialist care vă pune somnul sau copilul) și chirurgul. Aceasta este o ocazie bună de a pune întrebări dacă există ceva despre care nu sunteți sigur.

În cele mai multe cazuri, operația se efectuează sub anestezic general . Acest lucru înseamnă că sunteți inconștient în timpul procedurii și nu veți simți nicio durere în timp ce este efectuată.

Dacă se utilizează anestezic general, este de obicei inhalat ca gaz sau injectat în partea din spate a mâinii. Puteți rămâne cu copilul dvs. până când vor fi duși în sala de operație.

Anestezicul local , unde zona care este operată este amorțită, dar rămâneți treaz, este folosit ocazional în loc de anestezic general. De obicei, este utilizat doar la adulții cu o hernie mică, care nu sunt suficient de buni pentru a avea un anestezic general.

În timpul operației

În timpul reparației herniei ombilicale, chirurgul face o mică tăietură de aproximativ 2 până la 3 cm la baza butonului și împinge buza grasă sau bucla intestinului înapoi în burtă.

Straturile musculare la locul slab din peretele abdominal prin care a trecut hernia sunt cusute împreună pentru a le întări. Pentru hernii ombilicale mari sau adulte, în peretele abdominal poate fi plasat un plasture special pentru a consolida zona.

Rana de pe suprafața pielii este închisă cu cusături dizolvabile sau lipici chirurgical special. Uneori, se aplică un pansament sub presiune, care, de obicei, se menține între 4 și 5 zile.

După operație

Deși operația durează doar 30 de minute, tu sau copilul dvs. veți fi departe de secție timp de aproximativ 2 ore.

Dacă copilul dumneavoastră a fost operat, veți fi dus în camera de recuperare imediat ce se trezesc, astfel încât să puteți fi alături de ei la întoarcerea la secție.

Citiți mai multe despre recuperarea unei reparații a herniei ombilicale .

Timpurile de asteptare ale

Dacă medicul dumneavoastră de familie vă referă la un consultant pentru tratament de specialitate, cum ar fi chirurgia, aveți dreptul să începeți tratamentul în termen de 18 săptămâni.

S-ar putea să vă puteți rezerva programarea la spital prin serviciul de e-referință a în timp ce sunteți încă în chirurgia Medic de familie.

Citiți mai multe despre timpul de așteptare pentru .

Întreabă un doctor onlineRapid și ușor, doctori verificați, confidențial și anonim

Cu Medic Chat ai la dispoziție 400+ doctori online din 40 specialități medicale.

N-a fost niciodată mai ușor să iei legătura cu un medic de specialitate!