Osteoporoza – Trăind cu

A avea osteoporoză nu înseamnă că veți avea cu siguranță o fractură.

Există măsuri pe care le puteți lua pentru a reduce riscul de cădere sau rupere.

Prevenirea căderilor

Realizarea unor modificări simple acasă poate contribui la reducerea riscului de rupere a unui os în cădere .

Verificați locuința pentru pericolele pe care le puteți ridica, cum ar fi firele de tracțiune. Asigurați-vă că covoarele și covoarele sunt sigure și păstrați covorașele de cauciuc lângă chiuvetă și în baie pentru a preveni alunecarea.

Faceți teste regulate de vedere și teste auditive . Unele persoane în vârstă pot avea nevoie să poarte proteze speciale peste șolduri pentru a amortiza o cădere. Medicul dumneavoastră poate oferi ajutor și sfaturi cu privire la schimbările din stilul dvs. de viață.

Citiți mai multe despre prevenirea căderilor .

Institutul Național pentru Excelență în Sănătate și Îngrijire (NICE) a elaborat, de asemenea, îndrumări numite Falls: evaluarea și prevenirea căderilor la persoanele în vârstă .

Alimentație sănătoasă și exerciții fizice

Exercitiile fizice regulate si o dieta sanatoasa sunt importante pentru toata lumea, nu doar pentru persoanele cu osteoporoza. Ele pot ajuta la prevenirea multor afecțiuni grave, inclusiv a bolilor de inimă și a multor forme de cancer .

Asigurați-vă că aveți o dietă echilibrată, care conține toate grupurile alimentare pentru a oferi organismului dumneavoastră nutriția de care are nevoie.

Citiți mai multe despre ce mâncare trebuie să mâncați pentru oase puternice .

Societatea Regală de Osteoporoză are expoziții și activități fizice și fișe informative și informații despre îngrijirea oaselor .

Obținerea de sprijin

Este posibil ca medicul dumneavoastră de familie sau asistenta medicală să poată răspunde la orice întrebare cu privire la trăirea cu osteoporoză și vă pot asigura dacă vă îngrijorați.

De asemenea, vă poate fi util să discutați cu un consilier sau psiholog instruit sau cu cineva la un serviciu de asistență de specialitate. Chirurgia dvs. de familie va avea informații despre acestea.

Unii oameni consideră că este util să discute cu alții cu osteoporoză, fie la un grup de asistență local, fie într-o sală de chat pe internet.

Asistență telefonică gratuită pentru osteoporoză

Societatea Regală de Osteoporoză are un serviciu gratuit de asistență telefonică , condus de asistente medicale cu cunoștințe de specialitate despre osteoporoză și sănătatea oaselor.

Sunați la 0808 800 0035. Le puteți trimite pe e-mail la nurses@theros.org.uk.

Recuperarea dintr-un os rupt

Oasele rupte durează de obicei 6 până la 8 săptămâni pentru a se recupera. A avea osteoporoză nu afectează cât timp durează acest lucru. Recuperarea depinde de tipul de fractură pe care îl aveți. Unele fracturi se vindecă ușor, în timp ce altele pot avea nevoie de mai multă intervenție.

Dacă aveți o încheietura complicată a mâinii sau șoldul rupt , este posibil să aveți nevoie de o operație pentru a vă asigura că osul este reglat corect.

Înlocuirile șoldului sunt adesea necesare după fracturile de șold, iar unele persoane pot pierde mobilitatea ca urmare a oaselor slăbite.

Osteoporoza poate provoca o pierdere de înălțime din cauza unui os rupt în coloana vertebrală. Acest lucru înseamnă că coloana vertebrală nu mai este capabilă să susțină greutatea corpului și provoacă o postură agitată.

Acest lucru poate fi dureros atunci când se întâmplă, dar poate duce, de asemenea, la durere pe termen lung. Este posibil ca medicul dumneavoastră de familie sau asistenta medicală să vă poată ajuta.

În timpul procesului de vindecare, este posibil să aveți nevoie de ajutorul unui kinetoterapeut sau terapeut ocupațional, astfel încât să puteți face o recuperare cât mai completă.

Citiți mai multe despre fizioterapie și terapie ocupațională .

Societatea Regală de Osteoporoză are informații despre exerciții pentru postură după o fractură a coloanei vertebrale .

Face față durerii

Toată lumea experimentează durerea diferit, deci ceea ce funcționează pentru tine poate diferi de ceea ce funcționează pentru altcineva.

Există diferite modalități de a gestiona durerea, inclusiv:

Puteți utiliza mai multe dintre aceste tehnici în același timp pentru a vă gestiona durerea – de exemplu, puteți combina medicamentul, un pachet de căldură și tehnici de relaxare.

Munca și banii

Ar trebui să puteți continua să lucrați dacă aveți osteoporoză. Este foarte important să rămâi activ fizic.

Acest lucru vă va ajuta să vă mențineți oasele sănătoase.

Cu toate acestea, dacă munca dvs. implică riscul de a cădea sau de a rupe un os, cereți sfatul angajatorului dumneavoastră, medicului general și societății regale de osteoporoză cu privire la modul în care vă puteți limita riscul de a avea un accident sau vătămare care ar putea duce la ruperea oaselor.

Există diferite beneficii pentru persoanele cu o boală sau cu un handicap. Ghidul de îngrijire și asistență socială are mai multe informații despre:

Ajutor pentru îngrijitori

De asemenea, puteți avea dreptul la anumite beneficii dacă aveți grijă de cineva cu osteoporoză.

Citiți mai multe despre beneficiile pentru îngrijitori .

Mai multe informatii