Stillbirth – Ce se întâmplă dacă copilul tău nenăscut moare

Starea de bine a bebelușului tău va fi monitorizată în timpul întâlnirilor antenatale, astfel încât, de obicei, orice probleme vor fi ridicate înainte de începerea travaliului.

Confirmarea copilului a murit

Dacă se suspectează că copilul dumneavoastră a murit, o moașă sau un medic ar putea asculta inițial bătăile inimii copilului cu un dispozitiv Doppler de mână. De asemenea, vi se va oferi o scanare cu ultrasunete pentru a verifica bătăile inimii copilului.

Uneori, o mamă poate simți în continuare copilul în mișcare după ce moartea a fost confirmată. Acest lucru se poate întâmpla atunci când mama își schimbă poziția. În acest caz, mamei i se poate oferi o altă scanare cu ultrasunete.

Să afli că copilul tău a murit este devastator. Ar trebui să vi se ofere sprijin și să vă fie explicate opțiunile. Dacă sunteți singur în spital, rugați personalul să contacteze pe cineva apropiat pentru a intra și a fi alături de dumneavoastră.

Înainte de naștere, o persoană cu abilități și experiență cu părinții care au pierdut un bebeluș ar trebui să fie disponibilă pentru a discuta cu dvs. dacă doriți să vedeți o fotografie cu copilul dvs., să aveți un memoriu, cum ar fi un lac de păr sau să vedeți sau ține-ți copilul.

Dând naștere dacă copilul tău a murit

Dacă copilul unei femei moare înainte de începerea travaliului, de obicei i se va oferi medicament care să ajute la inducerea travaliului. Acest lucru este mai sigur pentru mamă decât să aibă cezariană .

Dacă nu există niciun motiv medical pentru ca copilul să se nască imediat, poate fi posibil să aștepți ca travaliul să înceapă natural. De obicei, această decizie nu trebuie luată imediat și poate fi posibil să vă întoarceți acasă pentru o zi sau două în primul rând.

În unele cazuri, poate fi recomandat un medicament care pregătește corpul unei femei pentru procesul de inducție. Acest medicament poate dura până la 48 de ore să funcționeze.

Munca naturală

În timp ce așteptați ca munca să înceapă natural, sunt necesare teste de sânge obișnuite după 48 de ore.

Așteptarea travaliului natural crește șansa ca bebelușul să se deterioreze în pântece. Acest lucru poate afecta modul în care bebelușul arată când se naște și poate face mai dificil să aflăm ce a provocat decesul.

Munca indusă

Dacă starea de sănătate a mamei este în pericol, forța de muncă este aproape întotdeauna indusă folosind medicament. Aceasta se poate face imediat dacă:

  • mama are preeclampsie severă
  • mama are o infecție gravă
  • punga cu apă din jurul copilului (sacul amniotic) s-a rupt

Travaliu poate fi indus prin introducerea unei tablete sau gel în vagin sau prin înghițirea unei tablete. Uneori, medicamentul este administrat printr-un picurare într-o venă în braț.

După ce copilul este născut

După o naștere, mulți părinți vor să-și vadă și să-și țină copilul. Dacă doriți să faceți acest lucru este în totalitate. Dacă vi se va acorda ceva timp liniștit, dacă doriți acest lucru.

Puteți, de asemenea, să faceți fotografii cu bebelușul dvs. și să colectați memento, cum ar fi o încuietoare a părului, amprente pentru picioare sau amprente de mână sau pătură în care copilul a fost învelit la naștere.

Dacă nu sunteți sigur dacă doriți să luați orice amintire a copilului acasă, de obicei este posibil ca acestea să fie păstrate în evidența spitalului. Dacă spitalul tău nu păstrează înregistrări pe hârtie, este posibil să vi se administreze aceste mențiuni într-un plic sigilat pentru a le depozita acasă. Acest lucru înseamnă că veți putea să le priviți dacă veți decide că doriți vreodată.

Este posibil să doriți și numele copilului dvs., dar nu toată lumea face acest lucru și este în totalitate alegerea voastră.

Deciziile despre ce trebuie să faceți după o naștere mortală sunt foarte personale și nu există un mod corect sau greșit de a răspunde.

Lapte matern

După o naștere, corpul tău poate începe să producă lapte matern, ceea ce poate provoca disconfort și suferință. Medicamentele (agoniști ai dopaminei) vă pot opri sânii care produc lapte. Acestea provoacă puține efecte secundare și vă pot ajuta, de asemenea, să vă simțiți mai bine emoțional, dar nu sunt potrivite dacă aveți pre-eclampsie .

Unele mame preferă să-și lase alimentarea cu lapte să se usuce fără medicamente. Medicul sau moașa vă poate discuta opțiunile.

Aflarea cauzei

Vi se vor oferi teste pentru a afla cauza nașterii. Nu trebuie să aveți aceste, dar rezultatele pot ajuta la evitarea problemelor în sarcinile viitoare.

Testele oferite pot include:

  • analize de sânge – acestea pot arăta dacă mama are pre-eclampsie , colestază obstetrică sau, mai rar, diabet
  • examinarea de specialitate a cordonului ombilical, a membranelor și a placentei – țesuturile care te atașează de copil și care susțin copilul în sarcină
  • testarea infecției – poate fi testat un eșantion de urină, sânge sau celule din vagin sau col uterin (gâtul uterului)
  • testul funcției tiroidiene – pentru a vedea dacă mama are o afecțiune care îi afectează glanda tiroidă
  • teste genetice – de obicei efectuate pe un eșantion mic de cordon ombilical, pentru a determina dacă copilul dumneavoastră a avut probleme precum sindromul Down

De asemenea, pot fi efectuate teste mai aprofundate asupra bebelușului pentru a încerca să stabilească cauza morții sau dacă există condiții care ar fi putut contribui la aceasta. Aceasta se numește post-mortem.

Post-mortem

Un post-mortem este o examinare a corpului copilului tău. Examinarea poate oferi mai multe informații despre motivul pentru care copilul tău a murit, ceea ce poate fi deosebit de important dacă intenționezi să rămâi însărcinată în viitor.

Un post-mortem nu poate merge înainte fără permisiunea dvs. scrisă (consimțământ) și vi se va cere dacă doriți ca copilul dvs. să aibă unul. Procedura poate implica examinarea în detaliu a organelor copilului tău, examinarea probelor de sânge și țesuturi și efectuarea de teste genetice pentru a vedea dacă copilul tău a avut o boală genetică.

Profesionistul din domeniul sănătății care vă solicită permisiunea ar trebui să vă explice diferitele opțiuni pentru a vă ajuta să decideți dacă doriți ca copilul dvs. să aibă un post-mortem.

Urmărirea îngrijirii

De obicei, veți avea o programare de urmărire la câteva săptămâni după ce părăsiți spitalul pentru a vă verifica starea de sănătate și pentru a discuta rezultatele post-mortem și test (dacă este efectuat).

Această întâlnire este, de asemenea, o oportunitate de a discuta cu medicul dumneavoastră despre posibile viitoare sarcini. Înainte de a participa la o programare de urmărire, vă poate fi util să scrieți toate întrebările pe care le aveți pentru medicul dumneavoastră.

Asistență la suport

O naștere poate fi traumatică emoțional atât pentru părinți, cât și pentru alți membri ai familiei. Ajutor și asistență este disponibil.

Poți fi prezentat unui ofițer de asistență la moarte sau unei moașe în caz de rău. De obicei, lucrează în spitale sau pentru consiliul local. Acestea vă pot ajuta cu orice hârtie care trebuie completată și vă pot explica alegerile pe care le puteți face cu privire la înmormântarea copilului. De asemenea, vor acționa ca un punct de contact pentru alți profesioniști din domeniul sănătății.

Multe persoane experimentează sentimente de vinovăție sau anxietate în urma pierderii copilului. Unii părinți prezintă depresie sau tulburare de stres posttraumatic (PTSD) .

S-ar putea să vă fie de folos să discutați sentimentele cu medicul dumneavoastră de familie, moașa comunității sau vizitatorul sănătății sau cu alți părinți care au pierdut un copil. Citiți mai multe despre deșeuri și tratarea pierderilor .

Grupuri de sprijin

Nisipurile , caritatea de naștere și moarte neonatală, oferă sprijin tuturor celor afectați de moartea unui bebeluș. Poti:

  • sunați la linia de asistență confidențială Sands la 020 7436 5881 – între 9.30 și 17.30 de luni până vineri, plus 18:00 – 22:00 marți și joi
  • e-mail la linia de ajutor@uk-sands.org

Există multe alte grupuri de auto-ajutor în Marea Britanie pentru părinții îndrăjiți și familiile lor. Puteți căuta servicii de asistență la moarte în zona dvs.

Aceste grupuri sunt, de obicei, conduse de profesioniști din domeniul sănătății, cum ar fi lucrătorii care suportă pierderea bebelușilor sau moașele de specialitate și părinții care au experimentat nașterea mortală.

Unele grupuri de sprijin sunt destinate femeilor a căror naștere are o cauză specifică. De exemplu:

Înregistrarea unei nașteri

Conform legii, bebelușii născuți trebuie să fie înregistrați în mod oficial. În Anglia și Țara Galilor, acest lucru trebuie făcut în 42 de zile de la nașterea copilului, în 21 de zile în Scoția.

Nu trebuie să înregistrați o naștere mortală în Irlanda de Nord, dar puteți, dacă doriți, atâta timp cât este într-un an de la naștere.

Consultați GOV.UK pentru mai multe informații despre înregistrarea unei nașteri .