Nasterea unui copil mort

O naștere este când copilul se naște mort după 24 de săptămâni de sarcină. Se întâmplă în aproximativ 1 din 200 de nașteri în Anglia.

Dacă copilul moare înainte de 24 de săptămâni finalizate, este cunoscut sub numele de avort sau pierdere fetală târzie.

Luați legătura cu moașa sau medicul imediat dacă sunteți gravidă și îngrijorat de copilul dvs. – de exemplu, dacă ați observat că bebelușul dvs. se mișcă mai puțin decât de obicei. Nu așteptați până a doua zi. Dacă copilul tău se mișcă mai puțin, poate fi un semn că ceva nu este în regulă și trebuie verificat.

Ce provoacă nașterea mortală?

Unele nașteri sunt legate de complicații cu placenta, un defect de naștere sau cu sănătatea mamei. Pentru alții, nu este găsită nicio cauză.

Citiți mai multe despre cauzele nașterii mortale .

Ce se întâmplă când un copil moare înainte de a se naște?

Dacă copilul tău a murit, s-ar putea să aștepți ca munca să înceapă în mod natural sau s-ar putea să te inducă travaliul. Dacă starea dumneavoastră de sănătate este în pericol, este posibil să fie nevoie să fie născut copilul cât mai curând posibil. Este rar ca un copil născut să fie livrat prin cezariană .

Citiți mai multe despre ce să vă așteptați dacă copilul dvs. moare înainte de naștere .

După o naștere

După o naștere, deciziile despre ceea ce trebuie făcut sunt foarte personale. Nu există un mod corect sau greșit de a răspunde.

O moașă de specialitate va vorbi cu tine despre ce vrei să faci – de exemplu, ținând copilul sau făcând fotografii. De asemenea, pot discuta testele care vi se pot oferi pentru a afla de ce a murit copilul dvs. și a vă oferi informații despre înregistrarea nașterii.

Citiți mai multe despre ce se întâmplă după o naștere , inclusiv informații despre grupurile de sprijin pentru pierderea bebelușilor.

Se pot preveni nașterile?

Nu toate nașterile nemișcate pot fi prevenite, dar puteți face anumite lucruri pentru a vă reduce riscul, cum ar fi:

  • nu fumez
  • evitarea alcoolului și a drogurilor în timpul sarcinii – acestea pot afecta serios dezvoltarea bebelușului și crește riscul de avort și naștere mortală
  • să nu dormi pe spate după 28 de săptămâni – nu-ți face griji dacă te trezești pe spate, doar întoarce-te pe partea ta înainte de a te culca
  • participați la toate întâlnirile antenatale, astfel încât moașele să poată monitoriza creșterea și bunăstarea copilului