Produse care ajută la incontinența urinară

Plăcile de incontinență și alte produse și dispozitive vă pot ușura viața dacă așteptați un diagnostic sau un tratament care să funcționeze.

O gamă largă de produse și dispozitive sunt disponibile pentru incontinență urinară.

Ei includ:

  • tampoane și pantaloni
  • protecție pentru pat și scaun
  • catetere și teci de penis
  • produse de îngrijire a pielii și de igienă
  • îmbrăcăminte și costume de baie special adaptate

Pernele și pantalonii pull-up

Cele mai populare produse pentru incontinență sunt tampoanele absorbante care sunt purtate în lenjerie pentru a înmuia urina.

Pernele și pantalonii pull-up folosesc aceeași tehnologie ca la scutecele bebelușilor și au un strat „hidrofob” care scoate urina departe de suprafața produsului, astfel încât pielea ta să rămână uscată.

Dacă aveți incontinență ușoară până la moderată, puteți cumpăra tampoane subțiri, discrete sau pantaloni pull-up pentru bărbați și femei din multe supermarketuri și farmacii.

Pentru persoanele cu scurgeri severe, clinicile de continuitate și asistenții medicali din raion pot furniza plăcuțe de incontinență pe , dar acestea tind să fie mari și voluminoase.

„Nu aș recomanda persoanelor cu incontinență urinară să folosească tampoane fără sfatul unui medic sau al unui consilier pentru continuitate”, spune Karen Logan, asistentă de consultanță în continuă la Gwent Healthcare Trust.

„Dar, ca măsură temporară, îți pot îmbunătăți calitatea vieții și te pot salva de la a fi casnic sau de a-ți petrece tot timpul în toaletă.”

Evitati tampoanele sanitare pentru incontinenta

„Multe femei folosesc tampoane sanitare în loc de plăcuțe pentru incontinență pentru că sunt mai ieftine, dar nu au aceeași tehnologie. Rămân umede și îți pot face pielea durată”, spune Logan.

„Recomand să plătiți suplimentar pentru tampoane pentru incontinență, deoarece sunt mult mai eficiente și mai confortabile.”

Utilizarea tampoanelor pentru incontinență de stres

Plasarea unui tampon în vagin pune presiune pe gâtul vezicii urinare pentru a opri scurgerile la efort. Cu toate acestea, nu utilizați regulat tampoane de dimensiuni superioare pentru a preveni scurgerile bruște dacă aveți incontinență la stres.

Institutul Național de Excelență în Sănătate și Îngrijire (NICE) nu recomandă utilizarea tampoanelor pentru gestionarea de rutină a incontinenței urinare la femei.

Cu toate acestea, tampoanele pot fi utilizate ocazional, când este necesar, pentru a preveni scurgerile. De exemplu, în timpul exercițiului fizic.

Aparate și lenjerie de pat

Alte produse utile pentru incontinență pentru scurgeri mai severe includ urinele (dispozitive care colectează urina), sau teci și sisteme de drenaj (dacă aveți un penis).

Există, de asemenea, o varietate de lenjerie pentru incontinență, cum ar fi covoarele de pat lavabile care se așează deasupra saltelei și se înmoaie orice scurgeri peste noapte. Covorașele rămân uscate la atingere și pot fi utile pentru călătoriile de acasă.

Pot primi produse de incontinență pe ?

S-ar putea să puteți obține produse de incontinență pe , în funcție de grupul dvs. local de punere în funcțiune clinică . Pentru a vă califica pentru produsele , este posibil să fie necesar să fiți evaluați de un profesionist din domeniul sănătății.

De unde să cumpărați produse pentru incontinență

Caritate Bladder & Bowel Marea Britanie oferă sfaturi independente cu privire la produsele care pot ajuta la gestionarea problemelor vezicii urinare și intestinului.

Pentru mai multe informații despre produse și cum să le comandați, sunați la telefonul de asistență la 0161 607 8219 sau vizitați site-ul web Bladder & Bowel din Marea Britanie .

Consilierul Produsul Continuitate oferă sfaturi independente și bazate pe dovezi cu privire la modul de alegere și utilizare a produselor de incontinență adecvate.