Coccydynia (dureri la nivelul coloanei vertebrale) – Cauze

Obțineți coccydynie atunci când coccisul (coada de coadă) sau țesutul din jur este deteriorat. Acest lucru provoacă durere și disconfort la baza coloanei vertebrale, în special atunci când stai jos.

Coccisul poate fi deteriorat în diverse moduri, deși în multe cazuri nu este posibil să se identifice o cauză.

Principalele cauze ale coccydyniei includ:

Naştere

Nașterea este una dintre cele mai frecvente cauze ale coccitiniei.

Coccisul devine mai flexibil spre sfârșitul sarcinii. Acest lucru permite coccisului și părții coloanei vertebrale de deasupra acestuia să se îndoaie și să cedeze atunci când naști.

Uneori nașterea poate provoca suprasolicitarea mușchilor și ligamentelor (țesuturi întinse care leagă oasele) din jurul coccisului. Acest lucru poate duce la coccydynia.

Lezați coccisul

Puteți răni coccisul dacă suferiți un impact puternic asupra coloanei vertebrale. De exemplu, dintr-o lovitură accidentală în timpul sporturilor de contact.

Căderea înapoi este o altă cauză comună a vătămării coccisului.

În majoritatea cazurilor în care coccisul este rănit, acesta va fi doar rănit. Dar în răni mai grave, poate fi dislocat (în afara locului) sau fracturat (rupt).

Leziuni repetitive la efort (RSI)

Puteți primi coccydynia dacă participați în mod regulat la sporturi precum ciclismul sau canotajul. Acest lucru se datorează înclinării continue înainte și întinderii bazei coloanei vertebrale.

Dacă această mișcare se repetă de multe ori, mușchii și ligamentele din jurul coccisului dvs. pot deveni încordate și întinse.

Strângerea mușchilor și a ligamentelor le poate deteriora definitiv. Dacă se întâmplă acest lucru, mușchii dvs. nu vor mai putea să vă țină coccisul în poziția corectă, provocând durere și disconfort.

Citiți mai multe despre vătămarea tensiunii repetitive (RSI) .

Postură slabă

Stând într-o poziție penibilă pentru o perioadă lungă de timp, cum ar fi la locul de muncă sau în timp ce conduceți, vă poate pune prea multă presiune asupra coccisului. Acest lucru provoacă durere și disconfort care se vor agrava cu cât rămâneți mai mult în această poziție.

Citiți mai multe informații despre cum să stați corect .

Fiind supraponderal sau subponderal

Să fii supraponderal sau obez poate exercita excesul de presiune asupra coccisului tău atunci când stai jos. Aceasta poate provoca coccydynia sau poate înrăutăți coccydynia existentă.

De asemenea, puteți dezvolta coccydynia dacă sunteți foarte subțire. Dacă acest lucru este cazul, este posibil să nu aveți suficientă grăsime fesieră pentru a împiedica coccisul să se frece de țesuturile din jur.

Puteți utiliza calculatorul indicelui de masă corporală (IMC) pentru a afla dacă aveți o greutate sănătoasă pentru înălțimea dvs.

Îmbătrânire

Pe măsură ce îmbătrânim, discurile mici de cartilaj (un țesut dur, flexibil) care ajută la menținerea coccisului la locul lor se pot uza. Oasele care alcătuiesc coccisul pot deveni, de asemenea, mai strâns topite între ele. Acest lucru poate pune mai mult stres pe coccis, ceea ce duce la durere.

Infecţie

Rar, o infecție poate apărea în baza coloanei vertebrale sau a țesutului moale și poate provoca coccydynia, cum ar fi un abces pilonidal (o colecție dureroasă de puroi care se dezvoltă de obicei în fanta feselor).

Cancer

O cauză rară de coccydynie este cancerul. Acesta poate fi cancerul osos sau cancer care începe undeva în corp și apoi se răspândește în os (cancer metastatic).