Acnee – Cauze

Acneea este cauzată atunci când găurile minuscule ale pielii, cunoscute sub numele de foliculi de păr, sunt blocate.

Glandele sebacee sunt glande minuscule care se găsesc în apropierea suprafeței pielii tale. Glandele sunt atașate de foliculii de păr, care sunt mici găuri în pielea dvs. din care un păr individual crește.

Glandele sebacee ung părul și pielea pentru a nu-l usca. Ei fac acest lucru prin producerea unei substanțe uleioase numite sebum.

În acnee, glandele încep să producă prea mult sebum. Excesul de sebum se amestecă cu celulele moarte ale pielii și ambele substanțe formează un dop în folicul.

În cazul în care foliculul înfundat este aproape de suprafața pielii, acesta se întinde spre exterior, creând un cap alb. În mod alternativ, foliculul înfundat poate fi deschis pe piele, creând un punct negru.

În mod normal, bacteriile inofensive care trăiesc pe piele pot contamina și infecta foliculii înfundați, provocând papule, pustule, noduli sau chisturi.

Testosteronul

Acneea adolescentă se crede că este declanșată de nivelurile crescute ale unui hormon numit testosteron, care apare în perioada pubertății . Hormonul joacă un rol important în stimularea creșterii și dezvoltării penisului și testiculelor la băieți și în menținerea forței musculare și osoase la fete.

Glandele sebacee sunt deosebit de sensibile la hormoni. Se crede că nivelurile crescute de testosteron determină glandele să producă mult mai mult sebum decât are nevoie pielea.

Acnee în familii

Acneea poate alerga în familii. Dacă părinții tăi au avut acnee, este posibil să o dezvolți și tu.

Un studiu a descoperit că dacă ambii părinți aveau acnee, ai mai multe șanse să obții acnee mai severă la o vârstă fragedă. De asemenea, s-a constatat că dacă unul sau ambii părinți aveau acnee pentru adulți, este mai probabil să obțineți și acnee adultă.

Acnee la femei

Femeile au mai multe șanse să aibă acnee adultă decât bărbații. Se crede că multe cazuri de acnee pentru adulți sunt cauzate de modificările nivelului hormonal pe care multe femei îl au în anumite momente.

Aceste perioade includ:

  • perioade – unele femei au o sclipire de acnee chiar înainte de perioada lor
  • sarcina – multe femei au simptome de acnee în acest moment, de obicei în primele 3 luni de sarcină
  • sindromul ovarului polichistic – o afecțiune comună care poate provoca acnee, creșterea în greutate și formarea de chisturi mici în interiorul ovarului

Alți declanșatori

Alți declanșatori posibili ai unei acnee de flacără includ:

Miturile acneei

În ciuda faptului că este una dintre cele mai răspândite afecțiuni ale pielii, acneea este, de asemenea, una dintre cele mai slab înțelese. Există multe mituri și concepții greșite despre aceasta:

„Acneea este cauzată de o dietă săracă”

Până în prezent, cercetările nu au găsit alimente care cauzează acnee. Mâncarea unei alimentații sănătoase, echilibrate este recomandată, deoarece este bună pentru inima și sănătatea dvs. în general.

„Acneea este cauzată de pielea murdară și igiena precară”

Majoritatea reacțiilor biologice care declanșează acneea apar sub piele, nu la suprafață, astfel încât curățenia pielii tale nu are efect asupra acneei tale. Spălarea feței de mai mult de două ori pe zi ar putea doar să vă agraveze pielea.

„Stoarcerea punctelor negre, albe și pete este cea mai bună metodă de a scăpa de acnee”

Acest lucru ar putea înrăutăți simptomele și vă poate lăsa cicatricea .

„Activitatea sexuală poate influența acneea”

Să faci sex sau să te masturbezi nu va face acneea mai bună sau mai rea.

„Băi de soare, sezlonguri și lămpi de soare ajută la îmbunătățirea simptomelor acneei”

Nu există dovezi concludente că expunerea prelungită la lumina soarelui sau folosirea de sezlonguri sau de soare poate îmbunătăți acneea. Multe medicamente utilizate pentru tratarea acneei îți pot face pielea mai sensibilă la lumină, astfel încât expunerea ar putea provoca daune dureroase pielii tale și poate crește riscul de cancer de piele.

„Acneea este infecțioasă”

Nu puteți transmite acneea altor persoane.