Acnee – Complicații

Cicatricea acneică se poate dezvolta uneori ca o complicație a acneei. Orice tip de acnee poate duce la cicatrici, dar este mai frecvent atunci când cele mai grave tipuri de pete (noduli și chisturi) izbucnesc și deteriorează pielea din apropiere .

Cicatricea poate apărea, de asemenea, dacă alegeți sau strângeți petele, de aceea este important să nu faceți acest lucru.

Există 3 tipuri principale de cicatrici acneice:

  • cicatrici de gheață – găuri mici și adânci în suprafața pielii tale care arată ca pielea a fost perforată cu un obiect ascuțit
  • cicatrici de rulare – cauzate de benzi de țesut cicatricial care se formează sub piele, conferind suprafeței pielii un aspect rulant și neuniform
  • cicatrici boxcar – depresiuni rotunde sau ovale, sau cratere, pe piele

Tratarea cicatricii acneice

Tratamentele pentru cicatrizarea acneei sunt considerate un tip de chirurgie cosmetică, care nu este de obicei disponibilă pe . Cu toate acestea, în trecut, au fost făcute excepții când s-a demonstrat că cicatricea acneică a provocat grave suferințe psihologice.

Consultați medicul dumneavoastră de familie dacă vă gândiți să faceți o intervenție chirurgicală . Vor putea discuta cu dvs. opțiunile dvs. și vă vor sfătui cu privire la probabilitatea efectuării procedurii pe .

Multe clinici private oferă tratament pentru cicatrizarea acneei. Prețurile pot varia foarte mult (de la 500 GBP la mai mult de 10 000 GBP) în funcție de tipul de tratament necesar.

Site-ul Asociației Britanice a Chirurgilor Plastici Estetici are mai multe informații despre tratamentul privat disponibil în zona dvs.

Este important să aveți așteptări realiste cu privire la ceea ce poate realiza tratamentul cosmetic. În timp ce tratamentul poate îmbunătăți aspectul cicatricilor tale, nu poate scăpa de ele complet.

Tratamentele pentru cicatrizarea acneei includ:

Dermabraziunea

Dermabraziunea implică îndepărtarea stratului superior al pielii, fie folosind lasere, fie o perie de sârmă special fabricată.

După procedură, pielea ta va părea roșie și dureroasă timp de câteva luni, dar pe măsură ce se vindecă, ar trebui să observi o îmbunătățire a aspectului cicatricilor tale.

Tratament cu laser

Tratamentul cu laser poate fi utilizat pentru a trata cicatrizarea acneei ușoară până la moderată. Există 2 tipuri de tratament cu laser:

  • tratament cu laser ablativ – în cazul în care laserele sunt utilizate pentru a îndepărta o mică suprafață de piele din jurul cicatricei pentru a produce o nouă zonă cu aspect neted
  • Tratamentul cu laser non ablativ – în cazul în care laserele sunt utilizate pentru a stimula creșterea noului colagen (un tip de proteine care se găsește în piele), care ajută la repararea o parte din daunele cauzate de cicatrici și îmbunătățește aspectul

Tehnici de perforare

Tehnicile de perforare sunt utilizate pentru a trata cicatricile de îngheț și cicatricile boxcar. Există 3 tipuri de tehnică de perforare:

  • excizia pumnului – folosită pentru tratarea cicatricilor ușoare de recoltare a gheții. Cicatricea este îndepărtată chirurgical și rănita rămasă este sigilată. Dupa ce rana se vindeca, lasa o zona mai fina si mai uniforma a pielii
  • ridicarea pumnului – folosită pentru tratarea cicatricilor boxcarului. Baza cicatricii este îndepărtată chirurgical, lăsând părțile laterale ale cicatricii. Baza este apoi fixată pe părțile laterale, dar ridicată, astfel încât să fie la nivel cu suprafața pielii. Acest lucru face ca cicatricea să fie mult mai puțin vizibilă
  • altoire cu pumn – folosită pentru tratarea cicatricilor foarte adânci. Ca și în cazul unei excizii de pumn, cicatricea este îndepărtată, dar rana este „prinsă” cu o probă de piele prelevată din altă parte a corpului (de obicei din spatele urechii)

Subcision

Subcizia este un tratament chirurgical care poate fi utilizat pentru tratarea cicatricilor de rulare. În timpul operației, stratul superior al pielii este îndepărtat din țesutul cicatricial de bază. Acest lucru permite sângelui să se adune sub zona afectată. Cheagul de sânge ajută la formarea țesutului conjunctiv, care împinge în sus cicatricea, astfel încât să fie la nivel cu restul suprafeței pielii.

După finalizarea subsciziei, poate fi utilizat un tratament suplimentar, cum ar fi tratamentul cu laser și dermabraziune, pentru a îmbunătăți în continuare aspectul cicatricii.

depresiune

Acneea poate provoca adesea sentimente intense de anxietate și stres, ceea ce poate face uneori persoanele cu afecțiune să fie retrase social. Această combinație de factori poate duce la depresia persoanelor cu acnee.

S-ar putea să fii deprimat dacă în ultima lună te-ai simțit deseori, deprimat sau fără speranță și ai puțin interes sau plăcere în a face lucrurile.

Dacă credeți că dumneavoastră sau copilul dumneavoastră puteți avea depresie, este important să discutați cu medicul dumneavoastră.

Tratamentele pentru depresie includ:

Citiți mai multe despre tratamentul depresiei .

Suport pentru acnee

În prezent, în Anglia nu există un grup principal de caritate sau sprijin pentru persoanele afectate de acnee.

Cu toate acestea, există o serie de panouri de mesaje și bloguri rulate în mod informal despre acnee pe web. S-ar putea să vă fie de ajutor să citiți despre experiența altor oameni de a trăi cu acnee.

De exemplu, talkhealth oferă o comunitate gratuită de sprijin pentru acnee și informații .

Machiaj

Machiajul poate ajuta la acoperirea cicatricilor și poate fi util în special pentru cicatricile faciale.

În farmacii se găsește un machiaj de camuflaj special conceput pentru a acoperi cicatricile. Puteți cere, de asemenea, medicul dumneavoastră pentru sfaturi.

Dacă sunteți interesat să aflați mai multe despre acoperirea unui semn, cicatrice, a stării pielii neinfecțioase sau a unui tatuaj, puteți vizita, de asemenea, serviciul de camuflare a pielii Changing Faces sau apelați 0300 012 0275.