Miopă scurtă (miopie)

Mișcarea scurtă, sau miopia, este o afecțiune a ochilor foarte frecventă care face ca obiectele îndepărtate să apară neclar, în timp ce obiectele apropiate pot fi văzute clar.

Se crede că afectează până la 1 din 3 persoane în Marea Britanie și devine tot mai frecvent.

Vizualizarea scurtă poate varia de la ușoare, unde nu poate fi necesar un tratament, până la sever, unde viziunea unei persoane este afectată în mod semnificativ.

La copii starea poate începe de la 6 la 13 ani. În anii adolescenței, când organismul crește rapid miopia poate deveni mai gravă. Miopia poate apărea la adulți.

Semnele potrivit cărora copilul tău poate fi cu vedere scurtă pot include:

 • trebuind să stea lângă fața clasei la școală, deoarece le este greu să citească tablă
 • stând aproape de televizor
 • plâng de dureri de cap sau ochi obosiți
 • frecându-și regulat ochii

Obtinandu-ti ochii testati

Dacă credeți că dumneavoastră sau copilul dvs. puteți vedea cu ochi scurti, ar trebui să rezervați un test de ochi la un optician local.

Găsește un optician lângă tine

Ar trebui să faceți un test de ochi de rutină cel puțin la fiecare 2 ani, dar puteți face un test în orice moment, dacă aveți probleme cu privire la vederea dvs.

Un test de ochi vă poate confirma dacă sunteți scurt sau cu vedere lungă și vi se poate da o rețetă pentru ochelari sau lentile de contact pentru a vă corecta vederea.

Pentru unii oameni, cum ar fi copiii sub 16 ani sau cei sub 19 ani și în învățământ complet, testele oculare sunt disponibile gratuit pe .

Citiți mai multe despre drepturile de ocazie pentru a verifica dacă sunteți calificat.

Citiți mai multe despre diagnosticul de vedere scurtă .

Ce provoacă vederea scurtă?

Vizualizarea scurtă apare de obicei atunci când ochii cresc ușor prea mult.

Aceasta înseamnă că lumina nu se concentrează pe țesutul sensibil la lumină (retina) din spatele ochiului în mod corespunzător.

În schimb, razele de lumină se concentrează chiar în fața retinei, ceea ce duce la apariția unor obiecte îndepărtate apărute.

Nu este clar exact de ce se întâmplă acest lucru, dar se desfășoară adesea în familii și a fost legat de concentrarea pe obiecte din apropiere, cum ar fi cărți și computere, pentru perioade îndelungate din copilărie.

Asigurarea că copilul dvs. petrece regulat timp jucându-se în afară poate ajuta la reducerea riscului de a deveni cu ochi scurti.

Citiți mai multe despre cauzele observației scurte .

Tratamente pentru vederea scurtă

Vizualizarea scurtă poate fi, de obicei, corectată eficient cu o serie de tratamente.

Principalele tratamente sunt:

 • lentile corective – cum ar fi ochelarii sau lentilele de contact pentru a ajuta ochii să se concentreze asupra obiectelor îndepărtate
 • chirurgie cu ochi cu laser pentru a modifica forma ochiului – acest lucru nu este de obicei disponibil pe și nu trebuie efectuat la copii, ai căror ochi încă se dezvoltă
 • implanturi de lentile artificiale – unde o lentilă artificială este introdusă permanent în ochi pentru a-i ajuta să se concentreze corect; de asemenea, acestea nu sunt de obicei disponibile pe

Citiți mai multe despre tratarea mișcării scurte .

Afecțiuni oculare asociate

Unii adulți cu vedere scurtă severă și copiii mici cu observație scurtă netratată au mai multe șanse să dezvolte alte probleme de ochi.

Acestea pot include:

 • o poftă – o afecțiune obișnuită a copilăriei, în care ochii indică în direcții diferite
 • un ochi leneș – o condiție din copilărie în care viziunea dintr-un ochi nu se dezvoltă corect
 • glaucom – presiune crescută în interiorul ochilor
 • cataracta – unde peticele tulbure se dezvoltă în interiorul lentilei ochiului
 • detașare de retină – unde retina se îndepărtează de vasele de sânge care o furnizează cu oxigen și nutrienți