Mișcare scurtă (miopie) – Cauze

Miopia apare (de obicei) când ochii cresc puțin prea mult, ceea ce înseamnă că nu sunt capabili să producă o imagine clară a obiectelor la distanță.

Nu este clar exact de ce se întâmplă acest lucru, dar se crede că este rezultatul unei combinații de factori genetici și de mediu care perturbă dezvoltarea normală a ochiului.

Cum funcționează ochiul

Lumina trece prin cornee (stratul transparent din partea anterioară a ochiului) și în lentilă (structura transparentă care se află în spatele corneei).

Aceasta se concentrează asupra retinei (un strat de țesut sensibil la lumină în partea din spate a ochiului) pentru a crea o imagine care este apoi trimisă la creier.

Pentru a produce o imagine perfect clară, corneea trebuie să fie curbată uniform, iar ochiul trebuie să aibă lungimea potrivită.

La persoanele cu vedere scurtă, ochiul a crescut de obicei puțin prea mult.

Aceasta înseamnă că atunci când privești obiecte îndepărtate, lumina nu este concentrată direct pe retina ta, ci la o distanță scurtă în fața ei.

Aceasta duce la o imagine încețoșată care este trimisă creierului tău.

Ce vă poate crește riscul?

Deși nu este clar exact de ce unii oameni devin priviți, există anumite lucruri care îți pot crește șansele de a dezvolta afecțiunea.

Genele tale

Vizualizarea scurtă este cunoscută să funcționeze în familii, așa că ești mai probabil să o dezvolți dacă unul sau ambii sau părinții tăi sunt, de asemenea, cu ochi scurti.

Cercetările au identificat până în prezent mai mult de 40 de gene legate de vederea scurtă.

Acestea sunt responsabile de structura și dezvoltarea ochiului și de semnalizare între creier și ochi.

Prea puțin timp în aer liber

Cercetările au descoperit că petrecerea timpului jucându-se în afara copilului poate reduce șansele de a deveni cu ochi scurti, iar mișcarea existentă poate progresa mai puțin rapid.

Aceasta poate fi legată de faptul că nivelurile de lumină în aer liber sunt mult mai luminoase decât în interior.

Atât sportul, cât și relaxarea în aer liber par să fie benefice în reducerea riscului de observare scurtă.

Muncă apropiată excesivă

Petreceți mult timp concentrându-vă ochii asupra obiectelor din apropiere, cum ar fi citirea, scrierea și, eventual, utilizarea dispozitivelor de mână (telefoane și tablete) și calculatoare, de asemenea, vă poate crește riscul de a vă observa scurta vedere.

Prin urmare, este recomandată în general o abordare „totul cu moderație”.

Deși copiii ar trebui încurajați să citească, aceștia ar trebui să petreacă, de asemenea, ceva timp departe de lectură și jocuri pe calculator în fiecare zi, făcând activități în aer liber.