Ulcer stomacal – Diagnostic

Medicul dumneavoastră poate suspecta un ulcer bazat pe simptomele dumneavoastră. Vor dori să știe dacă luați medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) și vă pot testa o infecție cu Helicobacter pylori (H. pylori).

S-ar putea să fiți trimis la spital pentru o procedură pentru a privi în stomacul dvs. numită gastroscopie .

Testarea infecției cu H. pylori

Dacă medicul dumneavoastră de familie consideră că simptomele dvs. pot fi cauzate de o infecție cu H. pylori, acestea vă pot recomanda unul dintre următoarele teste:

Dacă testezi pozitiv pentru H. pylori, vei avea nevoie de tratament pentru a elimina infecția, care poate vindeca ulcerul și împiedică revenirea acesteia.

Citiți mai multe despre tratarea ulcerelor stomacale .

gastroscopy

În unele cazuri, este posibil să vă faceți referire pentru ca o gastroscopie să se uite direct în stomacul dvs. și să vedeți dacă aveți ulcer stomacal.

Procedura se desfășoară în spital și presupune trecerea unui tub subțire, flexibil (un endoscop) cu o cameră foto la un capăt în gură și în jos în stomac și în prima secțiune a intestinului subțire (duoden).

Este posibil să vi se administreze o injecție sedativă ușoară înainte de procedură și să vă pulverizați gâtul cu un anestezic local pentru a face mai confortabil trecerea endoscopului.

Imaginile făcute de aparatul foto vor confirma sau exclude de obicei un ulcer. O probă mică de țesut poate fi prelevată și din stomac sau duoden, astfel încât să poată fi testată pentru bacteriile H. pylori.

O gastroscopie este de obicei efectuată ca o procedură ambulatorie, ceea ce înseamnă că nu va trebui să petreci noaptea în spital.

Citiți mai multe despre ce se întâmplă în timpul unei gastroscopii .