Avort – Riscuri

Avorturile sunt, în general, foarte sigure și majoritatea femeilor nu vor întâmpina probleme.

Dar, ca orice tratament medical, există un risc mic ca ceva să nu poată merge prost. Riscul de complicații crește mai târziu în sarcină, un avort este efectuat.

Posibile complicații

Principalele riscuri asociate cu un avort sunt:

  • infecția pântecelui – apare în cel mult 1 din 10 avorturi; de obicei poate fi tratat cu antibiotice
  • o parte din sarcina rămasă în pântece – apare în cel mult 1 din fiecare 20 de avorturi; poate fi necesar un tratament suplimentar dacă se întâmplă acest lucru
  • continuarea sarcinii – are loc în mai puțin de 1 din 100 de avorturi; va fi necesar un tratament suplimentar dacă se întâmplă acest lucru
  • sângerare excesivă – apare în aproximativ 1 din 1000 de avorturi; cazurile severe pot necesita o transfuzie de sânge
  • deteriorarea intrării în pântec (colul uterin) – apare în cel mult 1 din 100 de avorturi chirurgicale
  • afectarea pântecelui – apare la 1 din 250 la 1000 de avorturi chirurgicale și mai puțin de 1 din 1.000 avorturi medicale efectuate la 12 până la 24 de săptămâni

Femeile care fac avort nu mai au probabilitatea de a întâmpina probleme de sănătate mintală decât cele care continuă cu sarcina.

De asemenea, nu există nicio legătură între avortul și riscul crescut de cancer la sân .

Când să primiți sfaturi medicale

După avort, probabil că veți experimenta anumite dureri de tip perioade și sângerări vaginale.

Aceasta ar trebui să înceapă să se îmbunătățească treptat după câteva zile, dar poate dura una până la două săptămâni. Este normal și de obicei nu este nimic de care să vă faceți griji.

Dar trebuie să primiți sfaturi dacă aveți semne ale unei posibile probleme, cum ar fi:

Clinica vă va oferi numărul unei linii de ajutor de 24 de ore pentru a apela dacă aveți probleme după un avort.

Efect asupra fertilității și a viitoarelor sarcini

Avortul nu va afecta șansele de a rămâne însărcinată și de a avea sarcini normale în viitor.

Multe femei sunt capabile să rămână însărcinate imediat după aceea, trebuie să începeți să utilizați contracepția imediat dacă nu doriți să se întâmple asta. Ar trebui să fiți sfătuit despre acest lucru în momentul în care aveți avortul.

Cu toate acestea, există un risc foarte mic pentru fertilitatea și sarcinile viitoare dacă dezvoltați o infecție a uterului care nu este tratată prompt. Infecția s-ar putea răspândi în trompele uterine și în ovare – cunoscută sub numele de boală inflamatorie pelvină (PID) .

PID poate crește riscul de infertilitate sau sarcină ectopică , unde un ou se implantează în afara pântecului.

Dar majoritatea infecțiilor sunt tratate înainte de a ajunge în acest stadiu și de multe ori vi se vor administra antibiotice înainte de avort pentru a reduce riscul de infecție.

A avea mai multe avorturi este asociat cu un risc ușor crescut de a naște prematur , înainte de a 37-a săptămână de sarcină, în viitoarele sarcini.

Discutați cu medicul dumneavoastră sau cu un serviciu de consiliere pentru avort pentru mai multe informații dacă sunteți preocupat de posibilele riscuri ale unui avort.