Înlăturarea dinților înțelepciune – Cum se realizează

Înlăturarea dinților înțelepte poate fi efectuată de un dentist sau de un chirurg specialist care lucrează într-un spital.

Dacă medicul stomatolog vă recomandă să vă îndepărtați dinții de înțelepciune, ei vor lua o radiografie a gurii pentru a-i ajuta să stabilească cine ar trebui să efectueze procedura.

Orice taxe și modalități de plată trebuie discutate înainte de începerea procedurii. Citiți mai multe despre taxele dentare .

Anestezie

Înainte de a vă elimina dinții de înțelepciune, vi se va administra o injecție de anestezic local pentru a amortiza dintele și zona înconjurătoare.

Dacă sunteți deosebit de anxios în privința procedurii, dentistul sau chirurgul vă poate oferi un sedativ care vă va ajuta să vă relaxați. Aceasta va fi de obicei o injecție în braț.

Anestezicul general este rar necesar pentru îndepărtarea dinților înțelepți. Se folosește ocazional doar atunci când procedura este efectuată în spital. Cu toate acestea, în acest caz, ar trebui să fiți în măsură să mergeți acasă în aceeași zi cu procedura.

Îndepărtarea dintelui de înțelepciune

Dacă dintele nu a trecut prin gingie, se va face o mică tăietură (incizie) în gingie pentru a o accesa. O bucată mică de os care acoperă dintele poate fi de asemenea îndepărtată.

Dintele poate fi tăiat în părți mai mici pentru a ușura eliminarea prin deschidere. Este mai puțin necesar să faceți o incizie dacă dintele s-a spart prin gingie.

Vei simți o anumită presiune chiar înainte de îndepărtarea dintelui, deoarece dentistul sau chirurgul oral trebuie să lărgească prinderea dintelui prin balansarea dinților înainte și înainte înainte de a-l scoate.

Nu ar trebui să simți nicio durere, deoarece dinții de înțelepciune sunt îndepărtați, deoarece zona va fi amorțită. Cu toate acestea, dacă simțiți durere în timpul procedurii, spuneți medicului dumneavoastră dentist sau chirurgului oral pentru a vă putea oferi mai mult anestezic.

Cât timp va dura pentru a îndepărta dintele va varia. Procedurile simple pot dura câteva minute, dar poate dura mai mult de 20 de minute dacă este mai complicat.

Dupa operatie

Dacă s-a făcut o incizie, se folosesc cusături de dizolvare pentru a sigila gingia. Dentistul vă va spune cât timp durează cusăturile pentru a se dizolva (de obicei, 7-10 zile).

Dentistul dvs. poate plasa tifon pe locul extracției și vă va cere să mențineți presiune asupra acestuia mușcându-vă maxilarele împreună până la o oră. Aceasta este pentru a permite formării unui cheag de sânge în priza goală a dinților. Cheagurile de sânge fac parte din procesul de vindecare, așa că încercați să nu le dislocați.

În unele cazuri, antibioticele pot fi prescrise dacă aveți o infecție continuă.

Pentru cele 24 de ore de la îndepărtarea dinților de înțelepciune, trebuie să evitați:

  • clătirea gurii cu lichid
  • consumul de alcool și fumatul
  • bea lichide calde, cum ar fi ceai sau supă
  • activitate fizică stresantă

Întreabă un doctor onlineRapid și ușor, doctori verificați, confidențial și anonim

Cu Medic Chat ai la dispoziție 400+ doctori online din 40 specialități medicale.

N-a fost niciodată mai ușor să iei legătura cu un medic de specialitate!