Hemoragie subarahnoidă – Diagnostic

Va trebui să faceți câteva teste într-un spital pentru a confirma dacă aveți o hemoragie subarahnoidă.

O scanare CT este utilizată pentru a verifica semnele unei hemoragii cerebrale. Aceasta presupune luarea unei serii de raze X, pe care un computer le transformă apoi într-o imagine 3D detaliată.

O scanare CT este utilizată pentru a verifica semnele unei hemoragii cerebrale. Aceasta presupune luarea unei serii de raze X, pe care un computer le transformă apoi într-o imagine 3D detaliată.

Este posibil să aveți și un test numit puncție lombară . O puncție lombară implică introducerea unui ac în partea inferioară a coloanei vertebrale, astfel încât poate fi extras un eșantion de fluid care înconjoară și susține creierul și măduva spinării (lichidul cefalorahidian). Acesta va fi apoi analizat pentru semne de sângerare.

Planificarea tratamentului

Dacă rezultatele unei tomografii sau puncții lombare confirmă că ați avut o hemoragie subarahnoidă, veți fi de obicei trimis la o unitate de neuroștiință de specialitate.

De obicei, sunt necesare alte teste pentru a ajuta la planificarea tratamentului, care poate include:

Ambele teste sunt efectuate în același mod ca un tomograf. Dar un colorant special este injectat într-o venă (de obicei în braț sau mână) pentru a vă evidenția vasele de sânge și țesuturi.

Ocazional, poate fi necesară o angiogramă. Aceasta implică introducerea unui tub subțire numit cateter într-unul dintre vasele de sânge (de obicei în inghinal).

Anestezicul local se utilizează acolo unde este introdus cateterul, astfel încât să nu simțiți nicio durere.

Folosind o serie de raze X afișate pe un monitor, cateterul este ghidat în vasele de sânge din gât care furnizează sânge creierului.

Odată ajuns în loc, colorantul special este injectat prin cateter și în arterele creierului.

Acest colorant aruncă o umbră pe o rază X, astfel încât conturul vaselor de sânge poate fi văzut și poziția exactă a anevrismului poate fi identificată.

Citiți mai multe despre angiografie .