Fibrilație atrială – Diagnostic

Consultați imediat medicul dumneavoastră dacă aveți dureri în piept și observați o schimbare bruscă a bătăilor inimii.

Verificându-ți pulsul

Pentru a vă verifica pulsul:

  • stai 5 minute – nu fumați și nu beți cofeină înainte de a lua lectura
  • țineți mâna stângă cu palma orientată în sus și cotul ușor îndoit
  • așezați ferm indexul și degetul mijlociu al mâinii drepte pe încheietura stângă, la baza degetului mare (între încheietura și tendonul atașat de degetul mare)
  • folosind mâna a doua pe un ceas sau ceas, numărați bătăile timp de 30 de secunde și apoi dublați acest număr pentru a obține ritmul cardiac în bătăi pe minut

În repaus, ritmul cardiac normal ar trebui să fie de 60 până la 100 de bătăi pe minut. În fibrilația atrială, frecvența cardiacă poate fi adesea considerabil mai mare de 100 de bătăi pe minut și fiecare bătăi individuale este neregulată.

Caritate cu ritm cardiac Arrythmia Alliance are mai multe informații despre cunoașterea pulsului dvs. și despre cum să-l verificați .

Verificarea și evaluarea pulsului vă poate oferi o indicație bună dacă aveți fibrilare atrială, dar va fi necesară o investigație medicală completă înainte de a putea face un diagnostic.

Când să vă vedeți medicul

Faceți o programare pentru a vă vedea medicul de familie dacă:

Consultați-vă medicul dumneavoastră cât mai curând posibil dacă aveți dureri în piept .

Dacă se suspectează fibrilație atrială, medicul dumneavoastră de familie poate să vă ofere o electrocardiogramă (ECG) și să vă trimită la un specialist cardiolog (cardiolog) pentru teste suplimentare.

Un electrofiziolog este un cardiolog specializat în tulburări electrice ale inimii.

Acestea pot efectua o procedură numită ablație de cateter pentru a trata fibrilația atrială.

Electrocardiogramă (ECG)

Un ECG este un test care înregistrează ritmul inimii și activitatea electrică. De obicei, se efectuează într-un spital sau chirurgie de medicină generală, durează aproximativ 5 minute și este nedureros.

În timpul unui ECG, stickerele mici numite electrozi sunt atașate la brațe, picioare și piept și sunt conectate prin fire la o mașină ECG.

De fiecare dată când inima îți bate, produce semnale electrice minuscule. O mașină ECG urmărește aceste semnale pe hârtie.

În timpul unui episod de fibrilație atrială, ritmul cardiac va fi neregulat și peste 100 de bătăi pe minut.

Dacă aveți un episod de fibrilație atrială în timpul unui ECG, frecvența cardiacă anormală va fi înregistrată. Acest lucru va confirma diagnosticul de fibrilatie atriala si va exclude alte afectiuni.

Dar de multe ori poate fi dificil să surprindeți un episod de fibrilație atrială, așa că vi se poate cere să purtați un mic înregistrator portabil ECG.

Recorderul îți va urmări ritmul cardiac în mod continuu pe parcursul a 24 de ore sau când îl pornești la începutul unui episod.

Citiți mai multe despre o electrocardiogramă (ECG) .

Alte teste

Conform îndrumărilor produse de Institutul Național de Excelență în Sănătate și Îngrijire (NICE) , dacă aveți fibrilație atrială, ar trebui efectuate o serie de alte teste, inclusiv: