Febra tifoidă – Simptome

Simptomele febrei tifoide apar de obicei la 1 sau 2 săptămâni după ce o persoană se infectează cu bacteriile Salmonella typhi.

Odată cu tratamentul, simptomele febrei tifoide ar trebui să se amelioreze rapid în 3 până la 5 zile.

Dacă nu este tratat, de obicei, se va agrava de-a lungul a câteva săptămâni și există un risc semnificativ de apariție a complicațiilor care pun în pericol viața în curs de dezvoltare a febrei tifoide .

Fără tratament, poate dura săptămâni – sau chiar luni – pentru a se recupera complet, iar simptomele pot reveni.

Principalele simptome ale febrei tifoide sunt:

Mai târziu, pe măsură ce infecția progresează, vă puteți pierde pofta de mâncare, vă simțiți rău și aveți o durere de burtă și diaree . Unele persoane pot dezvolta erupții cutanate.

Primirea de sfaturi medicale

Consultați medicul dumneavoastră medical cât mai curând posibil dacă aveți simptome de febră tifoidă (chiar dacă ați fost vaccinat împotriva acestuia), în special dacă v-ați întors recent de la călătorie în străinătate.

Este puțin probabil ca simptomele tale să fie cauzate de febra tifoidă, dar cel mai bine este să le faci verificate în cazul în care ai nevoie de tratament.

Dacă vă îmbolnăviți în timp ce călătoriți în străinătate, puteți primi ajutor prin:

  • contactarea unui reprezentant al companiei de turism cu care v-ați rezervat
  • contactând asigurătorul de călătorie
  • contactarea consulatului britanic din zona pe care o vizitați sau, dacă vă simțiți foarte rău, serviciile locale de urgență

Oficiul pentru Externe și Comunitate (FCO) oferă sfaturi de călătorie de la țară și detaliile de contact ale tuturor consulatelor și ambasadelor britanice din țări străine .

Înainte de a călători, este bine să faceți o listă cu datele de contact relevante și numerele de telefon în caz de urgență.

Întreabă un doctor onlineRapid și ușor, doctori verificați, confidențial și anonim

Cu Medic Chat ai la dispoziție 400+ doctori online din 40 specialități medicale.

N-a fost niciodată mai ușor să iei legătura cu un medic de specialitate!