Febra tifoidă – Tratament

Febra tifoidă poate fi de obicei tratată cu succes cu un curs de medicamente cu antibiotice.

Majoritatea cazurilor pot fi tratate acasă, dar poate fi necesar să fiți internat în spital dacă starea este severă.

Tratament la domiciliu

Dacă febra tifoidă este diagnosticată în stadiile incipiente, vă poate fi prescris un curs de comprimate de antibiotice. Cei mai mulți oameni trebuie să ia acestea timp de 7 până la 14 zile.

Unele tulpini ale bacteriilor Salmonella typhi care provoacă febra tifoidă au dezvoltat o rezistență la unul sau mai multe tipuri de antibiotice .

Aceasta devine o problemă din ce în ce mai mare cu infecțiile cu tifoide originare din sud-estul Asiei.

Orice probe de sânge, scaun (scaun) sau pipi (urină) prelevate în timpul diagnosticului dvs. vor fi de obicei testate într-un laborator pentru a determina cu ce tulpină sunteți infectat, astfel încât să puteți fi tratat cu un antibiotic adecvat.

Simptomele dvs. ar trebui să înceapă să se îmbunătățească în termen de 2 până la 3 zile de la administrarea antibioticelor. Dar este foarte important să terminați cursul pentru a vă asigura că bacteriile sunt complet eliminate din corp.

Asigurați-vă că vă odihniți, beți multe lichide și mâncați mese obișnuite. S-ar putea să vă fie mai ușor să mâncați mai mici mese mai mici, mai degrabă decât 3 mese mai mari pe zi.

De asemenea, ar trebui să mențineți standarde bune de igienă personală, cum ar fi spălarea regulată a mâinilor cu săpun și apă caldă, pentru a reduce riscul de a răspândi infecția către alții.

Contactați medicul dumneavoastră cât mai curând posibil dacă simptomele dvs. se agravează sau dacă dezvoltați simptome noi în timp ce sunteți tratat acasă.

Într-un număr mic de cazuri, simptomele sau infecțiile pot reapărea. Aceasta este cunoscută sub numele de recidivă.

Să stai la muncă sau la școală

Majoritatea persoanelor care sunt tratate de febră tifoidă se pot întoarce la muncă sau la școală imediat ce încep să se simtă mai bine.

Excepție de la acest lucru sunt persoanele care lucrează cu alimente și persoanele vulnerabile, cum ar fi copiii sub 5 ani, persoanele în vârstă și cei cu o sănătate slabă.

În aceste cazuri, dumneavoastră sau copilul dvs. ar trebui să reveniți la muncă sau la creșă numai după ce testele pe 3 probe scaun luate la intervale de 48 de ore au arătat că bacteriile nu mai sunt prezente.

Tratament spitalicesc

De obicei, internarea în spital este recomandată dacă aveți simptome severe de febră tifoidă , precum vărsături persistente, diaree severă sau stomac umflat.

Ca măsură de precauție, copiii mici care dezvoltă febră tifoidă pot fi internați la spital.

În spital, veți avea injecții cu antibiotice și vi se pot administra lichide și nutrienți direct într-o venă printr-un picurare intravenoasă.

Poate fi necesară intervenția chirurgicală dacă dezvoltați complicații care pot pune viața în pericol a febrei tifoide , cum ar fi sângerarea internă sau o secțiune a scindării sistemului digestiv.

Dar acest lucru este foarte rar la persoanele tratate cu antibiotice.

Majoritatea oamenilor răspund bine la tratamentul spitalicesc și se îmbunătățesc în 3 până la 5 zile, dar pot trece câteva săptămâni până când sunteți suficient de bine să ieșiți din spital.

recidivele

Unele persoane care sunt tratate pentru febră tifoidă se confruntă cu o recidivă, care apare atunci când simptomele revin.

În aceste cazuri, simptomele revin de obicei în jurul unei săptămâni după terminarea tratamentului cu antibiotice.

A doua oară, simptomele sunt de obicei mai ușoare și durează o perioadă mai scurtă decât boala inițială, dar de obicei este recomandat un tratament suplimentar cu antibiotice.

Consultați medicul dumneavoastră medical cât mai curând posibil dacă simptomele vă revin după tratament.

Transportatori pe termen lung

După ce simptomele dvs. au trecut, ar trebui să faceți un alt test scaun pentru a verifica dacă mai există bacterii Salmonella typhi în scaun.

Dacă există, este posibil să fi devenit un purtător al infecției cu tifoid. Este posibil să fie nevoie să aveți un curs suplimentar de 28 de zile de antibiotice pentru a „elimina” bacteriile.

Până când rezultatele testelor arată că nu aveți bacterii, evitați manipularea sau pregătirea alimentelor.

De asemenea, este foarte important să vă spălați bine mâinile după ce mergeți la toaletă.