Boala cu celule grase – Diagnostic

Boala cu celule grase este de obicei detectată în timpul sarcinii sau la scurt timp după naștere.

Testele de sânge pot fi, de asemenea, efectuate în orice moment pentru a verifica starea sau pentru a vedea dacă sunteți un purtător de celule secera și riscați să aibă un copil cu afecțiunea.

Screening-ul celulelor bolnave în timpul sarcinii

Screeningul pentru a verifica dacă un copil este expus riscului de a se naște cu boală cu celule de secera este oferit tuturor femeilor însărcinate din Anglia.

În unele părți ale Angliei, unde boala cu celule secera este mai frecventă, femeilor însărcinate li se oferă un test de sânge pentru a verifica dacă au celule de secera.

În zonele în care boala cu celule secera este mai puțin obișnuită, un chestionar despre originile familiei tale este utilizat pentru a afla dacă trebuie să faci un test de sânge pentru celula de secera.

Puteți cere, de asemenea, să faceți testul de sânge chiar dacă originile familiei dvs. nu sugerează că bebelușul dvs. ar avea un risc ridicat de boală cu celule secera.

În mod ideal, screeningul ar trebui să fie efectuat înainte de a rămâne însărcinată cu 10 săptămâni, astfel încât tu și partenerul dvs. aveți timp să luați în considerare opțiunea unor teste suplimentare pentru a afla dacă copilul dvs. se va naște cu o boală a celulelor secera.

Aflați mai multe despre screening pentru boala celulelor secera în timpul sarcinii

Screening pentru nou-născuți pentru boala celulelor secera

În Anglia, screeningul pentru boala celulelor secera este oferit ca parte a testului de sânge la nou-născut (testul de prick heel).

Acest lucru vă poate ajuta:

  • indicați dacă bebelușul dumneavoastră are boală cu celule de secera dacă testarea sarcinii a sugerat că sunt expuse riscului mare, dar ați decis să nu faceți teste pentru a confirma diagnosticul la momentul respectiv
  • identificați copii cu boală cu celule de secera ai căror părinți nu au fost examinați în timpul sarcinii
  • arată dacă copilul tău are trăsătura celulelor secera
  • ridica anumite alte afecțiuni moștenite, cum ar fi fibroza chistică

Dacă screeningul nou-născutului sugerează că bebelușul tău poate avea boala celulelor secera, va fi efectuat un al doilea test de sânge pentru a confirma diagnosticul.

Aflați mai multe despre testul de sânge la nou-născut

Testarea transportatorilor de celule secera

Un test de sânge poate fi făcut în orice moment pentru a afla dacă aveți celule de secera și riscați să aveți un copil cu boală celulară de secera.

Aceasta este, de asemenea, cunoscută ca având trăsătură celulelor secera.

Testarea poate fi utilă în special dacă aveți un istoric familial de boală cu celule secera sau partenerul dvs. este cunoscut ca purtând trăsătura celulelor secera.

Dacă credeți că puteți fi un operator de transport, cereți un test de la chirurgia dumneavoastră Medic de familie sau cel mai apropiat celule de secera și centrul de talasemie .

Atât bărbații, cât și femeile pot face testul.

Aflați mai multe despre purtătorii de celule secera