Impingerea umerilor

Afectarea umerilor este o cauză foarte frecventă a durerilor de umăr, în care un tendon (bandă de țesut) din interiorul umărului se freacă sau se prinde pe țesutul și osul din apropiere în timp ce ridici brațul.

Afectează tendonul manșetei rotatorilor, care este țesutul cauciucat care conectează mușchii din jurul articulației umărului la vârful brațului.

Un umăr afectiv se va îmbunătăți adesea în câteva săptămâni sau luni, în special cu tipul potrivit de exerciții ale umărului, dar ocazional poate fi o problemă continuă.

Simptomele afectării umărului

Împiedicarea umerilor poate începe brusc sau poate continua treptat.

Printre simptomele se numără:

  • durere în partea superioară și exterioară a umărului
  • durere care este mai rău când ridici brațul, mai ales când îl ridici deasupra capului
  • durere sau durere noaptea, ceea ce vă poate afecta somnul
  • slăbiciune în braț

Umărul nu va fi de obicei rigid. Dacă este, s-ar putea să ai un umăr înghețat .

Citiți despre alte cauze ale durerii de umăr .

Când să primiți ajutor medical

Consultați un medic de familie dacă aveți dureri de umăr care nu dispar după câteva săptămâni sau vă împiedică să vă desfășurați activitățile normale.

Vă vor privi umărul și vă vor cere să vă mișcați brațul în diferite moduri pentru a vedea cât de ușor îl puteți deplasa și dacă mișcarea agravează durerea.

Acestea pot sugera unele tratamente pe care le puteți încerca sau vă pot consulta la un kinetoterapeut pentru sfaturi despre tratament. Probabil că nu va trebui să mergeți la spital pentru nicio scanare.

Puteți merge, de asemenea, direct la un kinetoterapeut fără a vedea un medic primar, dar este posibil să fie nevoie să plătiți.

Citiți despre găsirea unui kinetoterapeut

Lucruri pe care le poți face dacă ai umplere de umăr

Tratamente pentru afectarea umărului

Exerciții de umăr

Un medic poate fi în măsură să vă sfătuiască despre exerciții simple de umăr pe care le puteți face.

Fizioterapeuții pot diagnostica, de asemenea, afectarea umărului și pot sugera exerciții care să ajute la îmbunătățirea posturii umărului și la consolidarea suplimentară a mușchilor pentru a vă îmbunătăți durerea și gama de mișcare.

Poate că trebuie să faci aceste exerciții cu un fizioterapeut la început, dar după un timp, de obicei, vei putea continua să le faci acasă.

Du-te înapoi la medicul de familie sau la kinetoterapeut dacă exercițiile îți înrăutățesc durerea sau dacă durerea nu se îmbunătățește după câteva săptămâni.

Injecții de steroizi

Injecțiile de steroizi pe umăr pot ajuta la ameliorarea durerii dacă odihna și exercițiile pe cont propriu nu ajută.

Dar este încă important să faci exerciții de umăr, deoarece injecțiile au un efect doar de câteva săptămâni, iar durerea ta poate reveni dacă oprești exercițiile.

În timp ce injecția poate fi repetată dacă este necesar, utilizarea a mai mult de 2 nu este de obicei recomandată, deoarece ar putea deteriora tendonul din umăr pe termen lung.

Injecțiile pot avea, de asemenea, efecte secundare, cum ar fi întunecarea permanentă sau ușurarea pielii unde este administrată injecția.

Interventie chirurgicala

O operațiune numită descompunere subacromială poate fi o opțiune dacă alte tratamente nu au funcționat, deși există o anumită incertitudine cu privire la cât de mult ajută.

Operația presupune lărgirea spațiului din jurul tendonului manșetei rotatorilor, astfel încât să nu frece și să nu se prindă de nimic în apropiere.

Operația se face de obicei folosind instrumente chirurgicale mici trecute prin tăieturi mici pe umăr.

Acesta este un tip de chirurgie cu cheie cunoscută sub numele de artroscopie .

De obicei se face sub anestezic general , unde dormi.

Majoritatea oamenilor pot merge acasă în aceeași zi sau a doua zi după operație și sunt capabili să-și folosească din nou umărul normal după câteva săptămâni.

Cauzele afectării umărului

Când ridicați brațul, tendonul manșetei rotatorilor trece printr-un spațiu îngust din vârful umărului, cunoscut sub numele de spațiul subacromial.

Afectarea umărului apare atunci când tendonul se freacă sau se prinde pe os în partea superioară a acestui spațiu, numit acromion.

Acest lucru se poate întâmpla dacă: