Injecții de steroizi

Injecțiile de steroizi, numite și injecții cu corticosteroizi, sunt medicamente antiinflamatorii utilizate pentru a trata o serie de afecțiuni.

Pot fi utilizate pentru a trata probleme cum ar fi dureri articulare , artrită , sciatică și boli inflamatorii intestinale .

Injecțiile cu steroizi sunt administrate doar de către profesioniștii din domeniul sănătății. Exemple obișnuite includ hidrocortizon, triamcinolon și metilprednisolon.

Cum se administrează injecții cu steroizi

Injecțiile de steroizi sunt administrate de obicei de un medic specialist în spital.

Acestea pot fi administrate în mai multe moduri diferite, inclusiv:

Injecțiile durează în mod normal câteva zile pentru a începe să funcționeze, deși unele funcționează în câteva ore. Efectul se uzează de obicei după câteva luni.

Dacă aveți o injecție pentru calmarea durerii, poate conține și anestezic local . Aceasta oferă o ameliorare imediată a durerii care durează câteva ore.

Ar trebui să poți merge acasă la scurt timp după injecție. Este posibil să fie nevoie să vă odihniți partea corpului tratat timp de câteva zile.

Efectele secundare ale injecțiilor cu steroizi

Posibile efecte secundare ale injecțiilor cu steroizi depind de locul în care este administrată injecția.

Efectele secundare ale injecțiilor în articulații, mușchi sau coloană vertebrală pot include:

  • durere și disconfort timp de câteva zile – paracetamolul poate ajuta în acest sens
  • vânătăi temporare sau o colecție de sânge sub piele
  • înroșirea feței timp de câteva ore
  • o infecție, care provoacă roșeață, umflare și durere – primiți sfaturi medicale cât mai curând posibil dacă aveți aceste simptome
  • o pierdere de grăsime în cazul în care a fost administrată injecția – acest lucru poate provoca obturații la nivelul pielii și poate fi permanent
  • pielea mai palidă în jurul locului injecției – aceasta poate fi permanentă
  • dacă aveți diabet , nivelul glicemiei poate crește câteva zile
  • dacă aveți tensiune arterială ridicată , tensiunea arterială poate crește câteva zile

Injecțiile epidurale vă pot oferi, de asemenea, ocazional, o durere de cap, care se ameliorează doar întinsă. Acest lucru ar trebui să se îmbunătățească de unul singur, dar spuneți specialistului dvs. dacă îl obțineți.

Efectele secundare ale injecțiilor administrate în sânge tind să fie similare cu efectele secundare ale tabletelor cu steroizi , cum ar fi apetitul crescut, modificările de dispoziție și dificultățile de somn .

Puteți raporta orice efect secundar suspectat unui sistem de siguranță din Marea Britanie.

Cine poate avea injecții cu steroizi

Majoritatea oamenilor pot avea injecții cu steroizi.

Spuneți medicului dumneavoastră înainte de a lua tratament dacă:

Injecțiile de steroizi pot să nu fie întotdeauna adecvate în aceste cazuri, deși medicul dumneavoastră le poate recomanda dacă consideră că beneficiile depășesc riscurile.

Cum funcționează injecțiile de steroizi

Steroizii sunt o versiune creată de om a hormonilor produși în mod normal de glandele suprarenale, două glande mici găsite deasupra rinichilor.

Când sunt injectate într-o articulație sau mușchi, steroizii reduc roșeața și umflarea (inflamația) în zona din apropiere. Acest lucru poate ajuta la ameliorarea durerii și a rigidității.

Atunci când sunt injectate în sânge, acestea pot reduce inflamația în întregul corp, precum și reduce activitatea sistemului imunitar, apărarea naturală a organismului împotriva bolilor și infecțiilor.

Acest lucru poate ajuta la tratarea afecțiunilor autoimune, cum ar fi scleroza multiplă (SM) , care sunt cauzate de sistemul imunitar care atacă greșit organismul.