Myasthenia gravis – Diagnostic

Myasthenia gravis poate fi dificil de diagnosticat și poate fi necesar să aveți mai multe teste.

În primul rând medicul dumneavoastră va întreba despre istoricul dumneavoastră medical și simptome. În mod alternativ, este posibil ca opticianul dvs. să fi observat probleme, cum ar fi vedere dublă sau căderea pleoapei.

Dacă ei cred că ai putea avea o problemă cu creierul sau cu nervii, te pot adresa unui specialist pentru teste în spital, care să ajute la diagnosticarea miasteniei gravi și să excludă alte afecțiuni cu simptome similare.

Test de sange

Principalul test pentru miastenia gravis este un test de sânge pentru a căuta un tip de anticorp (produs de sistemul imunitar) care oprește semnalele de a fi trimise între nervi și mușchi.

Un nivel ridicat al acestor anticorpi înseamnă de obicei că aveți miastenie gravis.

Dar nu toată lumea cu afecțiune va avea un nivel ridicat de anticorpi, mai ales dacă afectează doar mușchii ochilor (miastenie oculară).

Testul de sânge poate fi repetat la o dată ulterioară dacă rezultatul este normal, dar simptomele dvs. continuă sau se agravează.

Testele nervoase

Dacă rezultatul testului dumneavoastră de sânge este normal, dar medicul dumneavoastră crede în continuare că puteți avea miastenie gravis, acestea vă pot sugera un test electric al nervilor și mușchilor.

Aceste teste, cunoscute sub numele de electromiografie, presupun introducerea unor ace foarte mici în mușchii dvs. pentru a măsura activitatea electrică în aceștia.

Aceste ace sunt de obicei introduse în jurul ochilor, pe frunte sau, eventual, în brațe.

Înregistrările electrice pot arăta dacă semnalele transmise de la nervi către mușchi sunt perturbate, ceea ce poate fi un semn de miastenie gravis.

Scaneaza

De asemenea, este posibil să aveți o tomografie sau o RMN a pieptului pentru a verifica dacă glanda timusului este mai mare decât de obicei sau a crescut anormal (un timom).

Glanda timus este o glandă mică în piept care face parte din sistemul imunitar. Problemele cu glanda sunt strâns asociate cu miastenia gravis.

Uneori, o scanare a creierului RMN poate fi, de asemenea, efectuată pentru a verifica dacă simptomele nu sunt cauzate de o problemă în creierul tău.

Test de edrofoniu

Dacă încă nu este clar care vă cauzează simptomele, medicul dumneavoastră vă poate recomanda un test numit test edrofoniu.

Testul presupune o injecție a unui medicament numit clorură de edrofoniu. Dacă aveți o îmbunătățire bruscă, dar temporară a forței musculare după injecție, este probabil să aveți miastenie gravis.

Însă acest test se face foarte rar în aceste zile, deoarece există riscul ca acesta să provoace reacții adverse potențial grave, cum ar fi bătăile cardiace lente și probleme de respirație.

Se face numai dacă este absolut necesar și într-un cadru de spital, unde este disponibil imediat tratament pentru orice reacție adversă.