Myasthenia gravis – Simptome

Myasthenia gravis provoacă slăbiciune musculară care are de obicei momente în care se îmbunătățește și alte ori când se înrăutățește.

Adesea afectează mai întâi ochii și fața, dar de obicei se răspândește în alte părți ale corpului în timp.

Severitatea slăbiciunii variază de la o persoană la alta. Tinde să fie mai rău când ești obosit și devine mai bun după odihnă.

La unele persoane, simptomele pot avea și o serie de alți declanșatori, cum ar fi stresul, infecțiile și anumite medicamente.

Ochi, pleoape și față

Imaginea pleoapelor droopy cauzate de miastenia gravis

Credit:

Hercules Robinson / Alamy fotografie de stoc


Majoritatea persoanelor cu miastenie gravis au slăbiciune în mușchii ochilor, pleoapelor și feței.

Acest lucru poate provoca:

La aproximativ 1 din 5 persoane, afecțiunea afectează numai mușchii ochilor. Aceasta este cunoscută sub numele de „miastenie oculară”.

Dar pentru majoritatea oamenilor, slăbiciunea se răspândește în alte părți ale corpului pe parcursul a câteva săptămâni, luni sau ani.

Dacă ați avut simptome care vă afectează ochii doar timp de 2 ani sau mai mult, este neobișnuit ca alte părți ale corpului dvs. să fie afectate ulterior.

Înghițind, vorbind și respirând

Dacă slăbiciunea afectează mușchii gurii, gâtului și pieptului, poate provoca:

Unele persoane cu miastenie gravis întâmpină, de asemenea, greutăți de respirație, cunoscute sub numele de „criză mysathenică”.

Sunați imediat la 112 pentru o ambulanță dacă aveți dificultăți grave de respirație sau de înghițire, deoarece puteți avea nevoie de tratament de urgență în spital.

Membre și alte părți ale corpului

Slăbiciunea cauzată de miastenia gravis se poate răspândi și în alte părți ale corpului, inclusiv gâtul, brațele și picioarele.

Acest lucru poate provoca:

  • dificultate de a ține capul în sus
  • dificultăți cu sarcini fizice, cum ar fi ridicarea, ridicarea de la ședere la picioare, urcarea scărilor, spălarea dinților sau spălarea părului
  • o plimbare cu vada
  • dureri musculare după utilizarea lor

Slăbiciunea tinde să fie mai gravă în partea superioară a corpului decât în picioare și picioare.