Limping la copii

Dacă copilul tău este în vârstă, este de obicei semnul unei răni minore, cum ar fi o entorsă sau o despicătură. Dar consultați medicul dumneavoastră medical dacă nu există o cauză evidentă, deoarece poate exista o afecțiune medicală gravă.

Sfaturi pentru părinți

Dacă copilul dvs. a început să șchiopeteze, aflați dacă i-au rănit piciorul sau piciorul sau au stat pe ceva ascuțit. Verificați tălpile picioarelor și între degetele de la picioare pentru a găsi o rană sau un blister .

Este posibil să fie nevoie să vă duceți copilul într-o unitate cu răni minore . Mergeți la cel mai apropiat departament de accidente și urgențe (A&E) dacă copilul dumneavoastră are o vătămare severă sau nu poate pune nicio greutate pe picior.

Dacă nu există nici o rană, vătămare sau nu există un motiv cunoscut pentru șchiopătar, copilul dvs. ar putea avea o afecțiune medicală care trebuie să fie investigată de medicul dumneavoastră.

Acest lucru se va face de obicei prin aranjarea analizelor de sânge și a unei radiografii a șoldului copilului.

Dacă copilul tău are, de asemenea, febră sau pare rău, du-i la medicul dumneavoastră cât mai curând posibil. Un specialist trebuie să fie văzut de urgență pentru a exclude o infecție osoasă (osteomielită) .

Afecțiunile medicale ale copilăriei care provoacă un șchiop

Unele dintre cauzele posibile ale membrelor copilului dvs. sunt descrise mai jos. Dar este important să nu diagnosticați singur cauza – lăsați-o întotdeauna la medic.

Soldul iritabil

Șoldul iritabil (cunoscut și sub denumirea de sinovită tranzitorie) este o afecțiune comună a copilăriei care provoacă dureri de șold și șchiopături.

Copiii cu șold iritabil pot fi, de asemenea, reticenți în a pune greutate pe articulația șoldului afectat, ceea ce le este dificil să stea sau să meargă.

Afecțiunea apare atunci când căptușeala care acoperă articulația șoldului se inflamează (umflată), deși cauza inflamației este neclară.

Un diagnostic de șold iritabil se face numai după ce alte motive mai grave sunt excluse.

Citiți mai multe despre șoldul iritabil .

Infecție severă

Unele infecții virale pot provoca articulații dureroase. Dacă copilul dumneavoastră are febră și durere în multe articulații, precum și un șchiopătător, este posibil să aibă o infecție virală.

Asigurați-vă că vedeți medicul dumneavoastră pentru un diagnostic, deoarece vor dori să excludă infecții osoase mai grave, cum ar fi:

  • artrita septica – o infectie bacteriana a unei articulatii care restrictioneaza sever miscarea
  • osteomielita – o infecție bacteriană a osului

Artrita juvenila

Artrita este adesea asociată cu persoanele în vârstă, dar poate afecta uneori copiii. Aceasta este cunoscută sub numele de artrită juvenilă.

Artrita provoacă dureri și inflamații ale articulațiilor și oaselor.

Un copil cu artrită juvenilă se va simți rigid, în special primul lucru dimineața și nu va putea să-și miște articulațiile liber.

Nu există leac pentru artrită, dar există tratamente care pot încetini starea și ajuta la controlul simptomelor.

Aflați mai multe despre artrita juvenilă .

Epifiza femurală superioară alunecată

Epifiza femurală superioară alunecată, unde partea în creștere a osului în articulația șoldului este mai frecventă la adolescenți.

Acest lucru se întâmplă de obicei treptat în timp și tinde să afecteze copiii mai mari, deși se poate întâmpla brusc ca urmare a unei răni.

Dacă copilul dumneavoastră are o epifiză femurală superioară, ar trebui să evite mersul sau rotirea piciorului. Va trebui să aibă o intervenție chirurgicală cât mai curând posibil pentru a alinia osul și a-l fixa în poziție.

Alte cauze ale unui limp

  • Boala Perthes – o problemă în partea de sus a șoldului, determinând creșterea anormală a osului (citiți mai multe despre boala Perthes PDF, 509kb )
  • scolioză – curbura anormală a coloanei vertebrale care poate determina copilul să se aplece într-o parte
  • displazie de dezvoltare a șoldului (DDH) – șold anormal sau dislocat care a apărut înainte de naștere sau s-a dezvoltat la scurt timp după naștere
  • dureri severe în abdomenul inferior – acest lucru poate fi cauzat de apendicită
  • lungimi inegale ale picioarelor – aceasta are o mare varietate de cauze
  • o boală care afectează nervii – cum ar fi paralizia cerebrală