Parazita cerebrala

Paralizia cerebrala este denumirea unui grup de afectiuni pe toata viata care afecteaza miscarea si coordonarea, cauzate de o problema cu creierul care apare inainte, in timpul sau imediat dupa nastere.

Simptomele paraliziei cerebrale

Simptomele paraliziei cerebrale nu sunt de obicei evidente doar după nașterea unui bebeluș. În mod normal, aceștia devin vizibili în primii doi sau trei ani ai vieții unui copil.

Simptomele pot include:

Severitatea simptomelor poate varia semnificativ. Unele persoane au doar probleme minore, în timp ce altele pot fi grav handicapate.

Citiți mai multe despre simptomele paraliziei cerebrale .

Când să primiți sfaturi medicale

Vorbiti cu vizitatorul sau medicul de sanatate daca aveti nelamuriri legate de sanatatea sau dezvoltarea copilului dumneavoastra.

Simptome precum cele ale paraliziei cerebrale pot avea o serie de cauze diferite și nu sunt neapărat un semn de nimic grav.

Copilul dvs. poate fi trimis la specialiști în dezvoltarea copilului, care pot face unele verificări și teste pentru a vedea dacă există o problemă.

Citiți mai multe despre testele pentru paralizie cerebrală .

Cauzele paraliziei cerebrale

Paralizia cerebrala poate aparea daca creierul unui bebelus nu se dezvolta normal in timpul uterului sau este deteriorat in timpul sau imediat dupa nastere.

Cauzele paraliziei cerebrale includ:

Dar în multe cazuri, cauza exactă nu este clară.

Citiți mai multe despre cauzele paraliziei cerebrale .

Tratamente pentru paralizie cerebrală

În prezent, nu există leac pentru paralizia cerebrală, dar sunt disponibile tratamente care să ajute persoanele cu afecțiunea să fie cât mai activă și independentă.

Tratamentele includ:

  • fizioterapie – tehnici precum exercițiul fizic și întinderea pentru a ajuta la menținerea abilității fizice și, sperăm, la îmbunătățirea problemelor de mișcare
  • logopedie pentru a ajuta la vorbire și comunicare și dificultăți de înghițire
  • terapie ocupațională – unde un terapeut identifică problemele pe care tu sau copilul dvs. le îndepliniți sarcini de zi cu zi și sugerează modalități de a le face mai ușoare
  • medicamente pentru rigiditatea musculară și alte dificultăți
  • în unele cazuri, o intervenție chirurgicală pentru tratarea problemelor de mișcare sau creștere

O echipă de profesioniști din domeniul sănătății va colabora cu dvs. pentru a veni cu un plan de tratament care să răspundă nevoilor dumneavoastră sau ale copilului dumneavoastră.

Citiți mai multe despre tratamentele pentru paralizia cerebrală .

Perspective pentru paralizia cerebrală

Paralizia cerebrala afecteaza fiecare persoana in mod diferit si poate fi foarte dificil de a prezice care va fi perspectiva pentru tine sau pentru copilul tau.

In general vorbind:

Vorbiți echipei de îngrijire despre efectele posibile ale paraliziei cerebrale asupra dumneavoastră sau a copilului dumneavoastră.

Ajutor si sustinere

Dacă dumneavoastră sau copilul dumneavoastră ați fost diagnosticat cu paralizie cerebrală, puteți găsi util să contactați un grup de asistență pentru informații și sfaturi.

Domeniul de aplicare este caritatea principală din Marea Britanie pentru persoanele cu paralizie cerebrală și familiile lor. Ei ofera:

De asemenea, poate doriți să întrebați echipa de îngrijire dacă pot furniza informații despre grupurile de asistență din zona dvs. locală.