Chistul lui Baker – Tratament

Tratamentul pentru chistul unui Baker nu este necesar dacă nu aveți simptome. Orice simptome aveți poate fi tratat acasă.

Tratament suplimentar va fi necesar numai dacă chistul vă oprește utilizarea genunchiului sau cauzează dureri persistente.

Îngrijire auto

Pentru a trata chistul unui Baker puteți:

  • luați antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) , cum ar fi ibuprofenul , pentru a reduce umflarea și durerea la genunchiul afectat
  • țineți un pachet de gheață la genunchi timp de 10-20 de minute pentru a reduce orice umflare – încercați o pungă de mazăre înghețată învelită într-un prosop de ceai (nu puneți niciodată gheață direct pe piele)
  • odihnește-ți articulația genunchiului
  • folosiți bandaje de compresie pentru a sprijini articulația genunchiului – puteți cumpăra acestea de la o farmacie

Tratament suplimentar

Consultați medicul dumneavoastră pentru mai multe tratamente dacă chistul vă provoacă încă probleme după ce ați încercat tratamentele de îngrijire automată.

O opțiune de tratament este să injectați medicamente cu corticosteroizi direct în genunchiul afectat pentru a ajuta la reducerea umflăturii și inflamației.

Tratarea unui chist rupt

Chistul unui brutar se poate rupe uneori (izbucni), ceea ce duce la scurgerea de lichid în vițel. Aceasta provoacă o durere ascuțită la vițel, care devine roșie, umflată și strânsă.

Lichidul va fi reabsorbit treptat în corp în câteva săptămâni. Tratamentul recomandat pentru un chist rupt este repausul și ridicarea (menținerea crescută a vițelului afectat).

Calmante pentru prescriere – de obicei, o combinație de paracetamol și codeină – pot fi, de asemenea, utilizate pentru a controla orice durere. Consultați medicul dumneavoastră medical pentru o rețetă.

Chirurgie pentru repararea leziunilor genunchiului

În unele cazuri, poate fi posibilă scurgerea (aspirarea) chistului unui Baker. Cu toate acestea, poate nu este posibil să aspire chisturi pe termen lung (cronice), deoarece sunt făcute din jeleu.

Îndepărtarea chirurgicală a chistului unui Baker nu este ușoară, deoarece spre deosebire de alte tipuri de chist, acestea nu au o garnitură.

Poate fi necesară intervenția chirurgicală pentru a repara articulația genunchiului dacă este deteriorată în mod semnificativ ca urmare a unei leziuni sau a unei afecțiuni cum ar fi osteoartrita .

De obicei este utilizat un tip de chirurgie cu cheie, cunoscută sub numele de artroscopie . Chirurgul va folosi un instrument numit artroscop pentru a privi în interiorul articulației genunchiului. Instrumente chirurgicale mici pot fi utilizate alături de artroscop pentru a repara orice deteriorare.