Inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei (ISRS) – Dozare

Atunci când vă prescrie inhibitori selectivi de recaptare a serotoninei (ISRS), medicul dumneavoastră va selecta, de obicei, cea mai mică doză posibilă creată necesară pentru a vă îmbunătăți simptomele.

Această abordare este menită să reducă riscul de reacții adverse. Dacă doza prescrisă se dovedește ineficientă, poate fi crescută treptat.

SSRI-urile sunt luate de obicei sub formă de tabletă. În funcție de tipul de SSRI prescris și de severitatea depresiei, va trebui să luați de obicei 1 până la 3 comprimate pe zi.

De obicei, va dura 2 până la 4 săptămâni înainte de a începe să observați efectele SSRI-urilor. Veți avea întâlniri regulate cu medicul dumneavoastră atunci când începeți să luați ISRS și ar trebui să le informați dacă nu ați observat nicio îmbunătățire după 4 până la 6 săptămâni. Vă recomandă să vă măriți doza sau să încercați un antidepresiv alternativ.

De obicei, este recomandat ca un curs de SSRI să dureze cel puțin 6 luni pentru a preveni reapariția stării tale atunci când te oprești. Cu toate acestea, dacă ați experimentat episoade anterioare de depresie, poate fi recomandat un curs de 2 ani. Unele persoane cu probleme recurente sunt sfătuite să continue să ia medicamente la nesfârșit.

Doze pierdute sau doze suplimentare

Este important să nu pierdeți niciuna din dozele dvs., deoarece acest lucru vă poate face tratamentul mai puțin eficient.

Dacă vă lipsește o doză, luați-o imediat ce vă amintiți, cu excepția cazului în care este aproape timpul să luați următoarea doză, caz în care ar trebui să săriți doar doza ratată. Nu luați o doză dublă pentru a „compensa” cea pentru care ați ratat.

Dacă luați mai multe comprimate decât cele prescrise, contactați medicul dumneavoastră cât mai curând posibil pentru sfaturi. Dacă acest lucru nu este posibil, contactați serviciul local în afara programului sau apelați 111 .

Luarea unei doze duble este probabil să nu dăuneze, dar ar trebui să faceți acest lucru numai dacă este recomandat de un profesionist medical.

Oprirea SSRI-urilor

Nu trebuie să opriți brusc SSRI-uri, chiar dacă vă simțiți mai bine. Oprirea brusc poate duce la simptome de sevraj, cum ar fi:

Dacă medicul dumneavoastră de familie sau specialistul în sănătate mintală decide să vă oprească cursul de ISRS, vor reduce doza treptat peste câteva săptămâni.