Alergii – Diagnostic

Dacă credeți că aveți alergie, spuneți medicului dumneavoastră despre simptomele pe care le întâmpinați, când se întâmplă, cât de des apar și dacă ceva pare să le declanșeze.

Medicul dumneavoastră poate oferi sfaturi și tratament pentru alergii ușoare, cu o cauză clară.

Dacă alergia dvs. este mai severă sau nu este evident la ce sunteți alergic, este posibil să faceți referire pentru testarea alergiei la o clinică de alergii de specialitate.

Găsește-ți cea mai apropiată clinică de alergii

Testele care pot fi efectuate sunt descrise pe această pagină.

Încercare de prick piele

Testarea înțepăturii pielii este unul dintre cele mai frecvente teste de alergie.

Aceasta implică punerea unei picături de lichid pe antebrațul care conține o substanță la care poți fi alergic. Pielea sub picătură este apoi înțepată ușor.

Dacă sunteți alergic la substanță, în 15 minute va apărea o senzație de mâncărime, roșie.

Cei mai mulți oameni consideră că testarea crizelor de piele nu este deosebit de dureroasă, dar poate fi puțin inconfortabilă. Este, de asemenea, foarte sigur.

Asigurați-vă că nu luați antihistaminice înainte de test, deoarece acestea pot interfera cu rezultatele.

Analize de sange

Testele de sânge pot fi utilizate în loc de, sau în paralel, teste de înțepătură a pielii pentru a ajuta la diagnosticarea alergiilor comune.

Un eșantion de sânge este eliminat și analizat pentru anticorpi specifici produși de sistemul imunitar ca răspuns la un alergen.

Testele de plasture

Testele de plasture sunt folosite pentru a investiga un tip de eczemă cunoscut sub numele de dermatită de contact , care poate fi cauzată de pielea ta expusă la un alergen.

O cantitate mică de alergen suspectat este adăugată la discurile metalice speciale, care sunt apoi tapetate pe pielea dvs. timp de 48 de ore și monitorizate pentru o reacție.

Dieta de eliminare

Dacă aveți o alergie alimentară suspectată, vi se poate recomanda să evitați să mâncați un anumit aliment pentru a vedea dacă simptomele dvs. se îmbunătățesc.

După câteva săptămâni, vi se va cere apoi să mâncați din nou mâncarea pentru a verifica dacă aveți o altă reacție.

Nu încercați să faceți acest lucru singuri, fără să discutați acest lucru cu un profesionist calificat.

Testarea provocărilor

În câteva cazuri, un test numit provocare alimentară poate fi, de asemenea, utilizat pentru diagnosticarea unei alergii alimentare.

În timpul testului, vi se oferă mâncarea cu care credeți că sunteți alergic la cantități în creștere treptată pentru a vedea cum reacționați sub o supraveghere atentă.

Acest test este mai riscant decât celelalte forme de testare, deoarece ar putea provoca o reacție severă, dar este cel mai precis mod de a diagnostica alergiile alimentare.

Și testarea provocării este întotdeauna efectuată într-o clinică unde se poate trata o reacție severă dacă se dezvoltă.

Truse de testare a alergiei

Nu este recomandată utilizarea de truse comerciale de testare a alergiei.

Aceste teste sunt adesea cu un standard mai mic decât cele furnizate de sau de clinici private acreditate și sunt, în general, considerate nesigure.

Testele de alergie trebuie interpretate de un profesionist calificat, care are cunoștințe detaliate despre simptomele și istoricul medical.