„Mergând la uscat o lună mi-a sporit sănătatea”

În timp ce cineva care bea nu mai mult de două pahare de vin pe zi, Joanna nu se vedea ca o băutură grea.

Dar într-o zi, ea și-a dat seama că „ora vinului” a devenit mai mult un obicei decât o plăcere.

A renunțat la alcool timp de o lună pentru ca ianuarie uscată să-și demonstreze că ea încă era sub control și povestește cum a început curând să observe beneficii neașteptate pentru sănătate.

Imaginea unui pahar de vin pe o masă

Credit:

Dzmitry Kliapitski / Alamy Stock Photo


Plăcerea sau obiceiul?

De-a lungul anilor și-a dezvoltat obiceiul de a ajunge ca primul ei pahar de vin să se stingă după o zi aglomerată.

„Atunci mi-am dat seama că ora vinului a devenit un reflex automat care nu era atât de plăcut, cât de obișnuit”, spune ea.

Ea a căutat răspunsuri pe internet și a găsit Alcohol Concern’s Dry January, o provocare de a renunța la alcool timp de o lună.

„Mi-a plăcut ideea – o ocazie de a-mi dovedi că am mai mult autocontrol decât un copil de patru ani care fusese lăsat singur în depozitul unui Cadbury”, spune Joanna.

„Așa că m-am înscris. De-a lungul lunii, rezolvarea mea a fost considerabil consolidată de pagina de Facebook a lui Dry January și de determinarea și solidaritatea celor care iau parte.

„Provocarea a funcționat un farmec, deoarece oamenii se pot încuraja și răspunde unul față de celălalt.”

Pentru ceva mai multă provocare, Joanna adăugase în fiecare zi o oră de exerciții, antrenând un circuit prin satul ei.

„Atunci când a încercat abstinența pentru prima dată în 12 ani, soarele și marea țară s-au dovedit ideale pentru a ridica spiritele acestui stagiar de formator”, spune ea.

Beneficii pentru sănătate

În prima săptămână a provocării, Joanna a arătat nervi de oțel. Ea a spus chiar că nu la un pahar de bubuit lângă litoral pentru a sărbători Anul Nou.

Cu toate acestea, la jumătatea celei de-a doua săptămâni, paharele cu apă spumantă și var își pierdeau atracția.

„După două săptămâni, curcanul rece s-a stins și primele beneficii au fost date”, spune ea.

„Am fost în pat sforăind rușinos înainte de 22:00 și m-am trezit înainte de alarmă la ora 6.15. Pielea mea arăta mai bine. Aveam mai multă energie și eram mândră de mine pentru că am rămas la ea.

„Deși pierderea în greutate nu a fost obiectivul meu principal, am pierdut 5lb [2,3 kg] în prima lună și acum am pierdut aproape 10lb [4,5 kg] și am alungat 3in [7,5cm] de vârf de brioșă de pe talia mea.”

La fel ca mulți alți oameni de pe pagina de Facebook a lui Dry January, problema Joannei a fost îndemnul de a-și înlocui vârful de seară cu gustări în fața televizorului.

„Cu toate acestea, pe termen lung, vinul mai puțin însemna mai puține nervuri”, spune ea. „Mi-am dat seama cum alcoolul mi-a deschis pofta de mâncare și m-a făcut să ajung la acele gustări sărate.

„Mai puține nervuri însemnau mai puțină greutate – nu tocmai știința rachetelor, dar totuși un beneficiu binevenit și neașteptat.”

Întreabă un doctor onlineRapid și ușor, doctori verificați, confidențial și anonim

Cu Medic Chat ai la dispoziție 400+ doctori online din 40 specialități medicale.

N-a fost niciodată mai ușor să iei legătura cu un medic de specialitate!