Ce este un test prenatal de paternitate?

Un test prenatal de paternitate poate identifica dacă un bărbat este tatăl copilului înainte de nașterea copilului (în timpul sarcinii ).

Obținerea de sfaturi

Testarea paternității prenatale este un subiect sensibil din cauza problemelor etice și morale implicate, inclusiv a riscurilor unui test invaziv (vezi mai jos). Mulți medici nu doresc să efectueze un test prenatal de paternitate, mai ales dacă confirmarea identității tatălui copilului este singurul motiv al testului.

De exemplu, dacă este efectuat un test prenatal de paternitate și rezultatul testului este neașteptat, este posibil ca femeia să nu dorească să continue sarcina. Un rezultat nedorit al testului de paternitate este, totuși, puțin probabil să fie considerat motive adecvate pentru încetarea unei sarcini ( avort ).

Dacă sunteți gravidă și vă gândiți la un test prenatal de paternitate, discutați cu medicul de familie sau moașa. Acestea vă pot ajuta să luați în considerare problemele implicate, precum și să vă sfătuiască cu privire la riscurile pentru dumneavoastră și pentru copilul vostru nenăscut. De asemenea, pot aranja consiliere .

Testele de paternitate pot fi efectuate și după nașterea unui bebeluș. Dacă aveți în vedere orice test de paternitate, este important să luați în considerare problemele implicate. Testele prenatale și alte teste de paternitate nu sunt disponibile pe .

Testele ADN și paternitate prenatală

Un copil moștenește ADN de la ambii părinți. Testele de paternitate prenatală pot identifica dacă un bărbat este tatăl unui copil, uitându-se la probe care conțin:

  • ADN-ul bărbatului
  • ADN-ul femeii însărcinate și
  • ADN-ul copilului nenăscut

ADN de la bărbat și femeia însărcinată

Bărbatul și femeia însărcinată furnizează fiecare un eșantion care conține ADN-ul lor, astfel încât acesta să poată fi analizat. De exemplu, o probă de celule ale obrazului din interiorul gurii sau o probă de sânge.

Dacă este necesar un test de paternitate din motive legale, eșantioanele trebuie prelevate în condiții stricte, după cum solicită instanța.

ADN de la copilul nenăscut

Pentru a putea analiza ADN-ul sugarului nenăscut, femeia însărcinată va trebui, de asemenea, să furnizeze un eșantion de:

Un eșantion de lichid din pântec este colectat prin introducerea unui ac prin abdomen. Această procedură se numește amniocenteză .

Un eșantion de țesut din placenta este colectat trecând un ac prin peretele abdomenului sau trecând un tub mic prin vagin și gâtul uterului (colul uterin). Această procedură se numește eșantionarea de viloze corionice (CVS) .

Amniocenteza și CVS prezintă un risc mic de avort.

Informatii suplimentare