Varice – Cauze

Varicele sunt de obicei cauzate de pereți și supape vene slabe.

În interiorul venelor tale sunt mici valve unidirecționale care se deschid pentru a lăsa sângele să treacă și apoi se închid pentru a împiedica să curgă înapoi.

Uneori pereții venelor devin întinși și își pierd elasticitatea, determinând slăbirea valvelor.

Dacă supapele nu funcționează corect, acest lucru poate provoca scurgerea sângelui și curgerea înapoi. Dacă se întâmplă acest lucru, sângele se colectează în vene, care se umflă și se mărește.

Motivele pentru care pereții venelor se întind și valvele din venele tale slăbesc nu sunt pe deplin înțelese. Unii oameni dezvoltă afecțiunea fără un motiv evident sau aparent.

Risc crescut

O serie de lucruri vă pot crește probabilitatea de a dezvolta varice, inclusiv:

  • fiind feminin
  • având un membru apropiat al familiei cu varice
  • varsta mai in varsta
  • a fi supraponderal
  • având un loc de muncă care implică perioade lungi de funcționare
  • fiind însărcinată
  • alte conditii

Sex

Femeile sunt mai susceptibile să fie afectate de varice decât bărbații. Cercetările sugerează că acest lucru se poate datora faptului că hormonii feminini tind să relaxeze pereții venelor, ceea ce face ca supapele să fie mai predispuse la scurgeri.

Hormonii sunt substanțe chimice produse de organism, iar modificările pot fi cauzate de sarcină, sindromul premenstrual sau menopauză .

genetică

Riscul dumneavoastră de a dezvolta vene varicoase este crescut dacă afecțiunea unui membru al familiei apropiate este crescută.

Acest lucru sugerează că varicele pot fi cauzate parțial de gene (unitățile de material genetic pe care le moștenești de la părinți).

Accesați pagina noastră despre genetică pentru mai multe informații despre modul în care vă veți moșteni caracteristicile fizice și comportamentale.

Vârstă

Pe măsură ce îmbătrânești, venele încep să își piardă elasticitatea, iar supapele din interiorul lor încetează să funcționeze și ele.

A fi supraponderal

Să fii supraponderal impune o presiune suplimentară asupra venelor tale, ceea ce înseamnă că trebuie să muncească mai mult pentru a trimite sângele înapoi la inimă.

Acest lucru poate pune presiune crescută asupra supapelor, făcându-le mai predispuse la scurgeri.

Impactul greutății corporale asupra dezvoltării varicelor pare să fie mai semnificativ la femei.

Utilizați calculatorul sănătos pentru a verifica dacă aveți greutate excesivă.

Ocupaţie

Unele cercetări sugerează că locurile de muncă care necesită perioade lungi de picioare pot crește riscul de a obține varice.

Acest lucru se datorează faptului că sângele tău nu curge la fel de ușor când stai pe perioade lungi de timp.

graviditate

În timpul sarcinii, cantitatea de sânge crește pentru a ajuta la susținerea copilului în curs de dezvoltare. Acest lucru pune un efort suplimentar asupra venelor tale.

Creșterea nivelului de hormoni în timpul sarcinii determină, de asemenea, relaxarea pereților musculari ai vaselor de sânge, ceea ce crește, de asemenea, riscul.

Varicele se pot dezvolta și pe măsură ce uterul (uterul) începe să crească. Pe măsură ce pântecele se extinde, pune presiune asupra venelor din zona pelvină, ceea ce uneori le poate determina varicoza.

Deși fiind gravidă vă poate crește riscul de a dezvolta vene varicoase, majoritatea femeilor își găsesc venele îmbunătățindu-se semnificativ după nașterea copilului.

Citiți mai multe despre varice în timpul sarcinii .

Alte conditii

În cazuri rare, varicele sunt cauzate de alte afecțiuni.

Acestea includ:

  • un cheag de sânge anterior
  • o umflare sau tumoare în pelvis
  • vase de sânge anormale