Trichomoniaza – tratament

Trichomoniaza este puțin probabil să plece fără tratament. Infecția se poate vindeca în cazuri rare, dar riscați să transmiteți infecția către altcineva dacă nu sunteți tratat.

antibiotice

Trichomoniaza este de obicei tratată rapid și ușor cu antibiotice .

Majoritatea oamenilor li se prescrie un antibiotic numit metronidazol, care este foarte eficient dacă este luat corect. De obicei, va trebui să luați metronidazol de două ori pe zi, timp de 5 până la 7 zile.

Uneori, acest antibiotic poate fi prescris într-o singură doză mai mare. Cu toate acestea, acest lucru poate avea un risc mai mare de reacții adverse și nu este recomandat femeilor însărcinate sau care alăptează ca măsură de precauție.

Metronidazolul vă poate face să vă simțiți rău, să vă îmbolnăviți și să provocați un ușor gust metalic în gură. Cel mai bine este să-l luați după ce mâncați mâncare. Contactați medicul pentru sfaturi dacă începeți să vărsăți, deoarece tratamentul nu va fi eficient dacă nu puteți înghiți comprimatele.

Nu bea alcool în timp ce luați metronidazol și timp de cel puțin 3 zile după terminarea cursului de antibiotice. Consumul de alcool în timp ce luați acest medicament poate provoca reacții adverse mai severe, inclusiv:

  • o bataie rapida a inimii sau palpitatii cardiace
  • înroșirea pielii
  • greață și vărsături

Un specialist vă poate recomanda tratamente alternative dacă metronidazolul nu este potrivit pentru dvs. (de exemplu, dacă sunteți alergic la acesta).

Urmare

Dacă vă luați corect antibioticele, în mod normal nu veți avea nevoie de teste sau examene pentru trichomoniază.

Cu toate acestea, este posibil să aveți nevoie de teste suplimentare pentru a vedea dacă simptomele dvs. sunt cauzate de o infecție cu transmitere sexuală diferită (ITS) dacă simptomele rămân sau reapar după tratament.

Dacă aveți relații sexuale neprotejate înainte de încheierea tratamentului, trebuie să vă întoarceți la chirurgia Medic de familie sau la clinica de sănătate sexuală. Este posibil să fiți reinfectat. De asemenea, trebuie să vă întoarceți dacă:

  • nu v-a completat cursul de antibiotice
  • nu ți-ai luat corect antibioticele (conform instrucțiunilor)
  • a vomitat la scurt timp după administrarea antibioticelor

Este posibil să aveți nevoie de mai multe antibiotice sau de o altă formă de tratament.

Parteneri sexuali

Ar trebui să evitați să faceți sex în timp ce sunteți tratat pentru trichomoniază, deoarece s-ar putea să deveniți reinfectat.

Dacă vi s-a prescris o singură doză de antibiotice, trebuie să evitați relațiile sexuale timp de 7 zile după administrarea medicamentului.

Este foarte important ca partenerul sexual actual și orice alți parteneri recente să fie, de asemenea, testate și tratate. Dacă partenerul dvs. sexual nu este tratat, acest lucru crește riscul de reinfecțiune.